Türkiye, Sırbistan’dan 2 bin ton, Bosna Hersek’ten de 2 bin 500 ton olmak üzere toplam 4 bin 500 ton kemiksiz sığır lop et ithal edecek. Et ve Süt Kurumu, ithal edilecek etleri 35 liradan piyasaya satacak. Bosna Hersek’ten yapılacak ithalatı Tarım Kredi Kooperatifleri’nin iştiraki olan Tareks Hayvancılık, Sırbistan’dan yapılacak et ithalatını ise Etçi firması yapacak.

Süt fiyatına üretici tepkisi: 10 ineği satar 1 milyon toplar bankaya faize yatırır ayda 50 bin TL alırım! Süt fiyatına üretici tepkisi: 10 ineği satar 1 milyon toplar bankaya faize yatırır ayda 50 bin TL alırım!

Bandırma Kasaplar ve Celepler Odası Başkanı Şerafettin Çıkar, Hayvancılık sektöründe yaşanan krizden dolayı besiciler hayvanlarını kestiremezken, et ithal edilecek olmasının bir çelişki olduğunu söyledi. Kontrolsüz ithalattan dolayı Et ve Süt Kurumu’nun deposunda yaklaşık 60 bin ton et satılmayı beklediğini dile getiren Çıkar “Et ve Süt Kurumu, yaklaşık bir yıldır bu etleri satmak için yurt dışında müşteri ararken, Sırbistan ve Bosna Hersek’ten et ithal edilmesi sektörü daha da zora sokacaktır. Hayvancılık sektörünün rahatlaması lop et ithalatıyla değil besilik canlı hayvan ithalatıyla mümkündür” dedi.