Bakterili mama skandalının ardından ilk kez Journal du Dimanche Gazetesi'ne konuşan Fransız Lactalis şirketinin İcra Kurulu Başkanı Emmanuel Besnier, konunun yargıya taşındığını ve açılan soruşturmanın sürdüğünü hatırlattı.

83 ÜLKEDE 12 MİLYONDAN FAZLA KUTU

Salmonella bakterisi içerdiği gerekçesiyle toplatma kararı alınan bebek mamalarının 83 ülkede satılmış olabileceğini bildiren Besnier, 12 milyon kutudan fazla bebek maması ya da süt tozunun bakterili olabileceğini, dağıtıcı firmalara ayırt etmeksizin tüm ürünlerin toplatılması talimatının verildiğini kaydetti.

Lactalis İcra Kurulu Başkanı Emmanuel Besnier, skandaldan etkilenen ailelere tazminat ödeneceğini de vurguladı.

BAKTERİ BULAŞMASI KAMUOYUNA GEÇ DUYURULDU

Salmonella bakterisinin ilk kez bebek maması ve süt tozunda dünyanın önde gelen üretici firmalarından Lactalis grubuna ait Fransa'nın kuzeybatısındaki Craon kasabasında bulunan fabrikada Ağustos 2017'de tespit edildiği, ancak bu bilginin Aralık ayında kamuoyuna açıklandığı ortaya çıkmıştı.

Fransa'da 35 bebek bakterili mama nedeniyle tedavi altına alınırken, İspanya ve Yunanistan'da da benzer vakaların yaşandığı belirtilmişti.

Son olarak bakterili mama skandalı ile gündeme gelen Lactalis Grubu, 2015'te Yıldız Holding'den Ülker İçim markalı sütlerin üreticisi, Türkiye ve bölgenin en büyük süt işleme tesisinin sahibi olan Ak Gıda hisselerinin yüzde 80'ini satın almıştı.

TARIMDANHABER