TAKİPÇİLERİMİZE ÖNEMLİ NOT: Bu haberimiz Tarım Kredi Kooperatiflerinin başvurusu üzerine Ankara 8. Sulh Ceza Hakimliğinin 7 Temmuz 2020’de verdiği hukuksuz erişim engeli kararı ile yayından kaldırılmıştı. Ancak Anayasa Mahkemesi’ne yaptığımız başvuru haklı görülerek, erişim engeli kararı ile ilgili ihlal kararı verilmiştir. AYM’nin ihlal kararı üzerine haberimiz yeniden özgürlüğüne kavuşmuştur. AYM’nin haberimizle ilgili verdiği ihlal kararı Resmi Gazete’de 7 Ocak 2022’de yayımlanmıştır. AYM’nin kararına ulaşmak için tıklayın… Ankara 8. Sulh Ceza Hakimliğinin Değişik İş Ek Kararı için tıklayın... 

Tarım ve Ormana Bakanı Bekir Pakdemirli, etliye sütlüye karışmadan Bakanlık yapmaya çalışıyor! Gıdada baskın denetimlerle tağşişin üstüne gittiklerini dile getiren Pakdemirli, gıda sahtekarlığında isim değiştirerek üretime devam eden firmalara da artık izin verilmeyeceğini söyledi. Ancak Bakan Pakdemirli’nin haftalardır Tarım Kredi Marketlerde yaşanan tağşişli genel müdür skandalına yönelik tek bir kelime açıklama yapmaması dikkat çekerken, Tarım Kredi Marketlere atanan tağşişli genel müdürün bakanlık tarafından ilk ifşasından sonra firma ismini değiştirerek, hileli üretime devam ettikleri ortaya çıkmıştı. Bakan Pakdemirli’nin gıda sahtekarlığı konusunda önemli açıklamalar yaparken burnunun dibindeki tağşişli atama skandalına sessiz kalması manidar bulunuyor.

Bir grup gazeteciyle Kars yolunda sohbet eden Pakdemirli, sağlıklı gıdalarla ilgili yapılan spekülatif açıklamalara tepki gösterdi. Hürriyet’ten Hacer Boyacıoğlu’na konuşan Pakdemirli, “Bizim bulgurumuz varken neden kinoaya gidiyoruz” dedi. İşadamlarını ceviz ve badem yatırımına davet ettiklerini söyleyen Pakdemirli, “10-15 yılda kendini ödeyen yatırımların peşinden koşuyorsun. Gel, burada 5 senede yatırımı çıkaran bir sistem var” diye konuştu.

Bakan Pakdemirli, “Bir ara doktorlar sağlık reçetelerine ‘ayçicek yağını tüketin’ diye yazmışlar. Hiçbir yağ reçeteye yazılmaz” diyen Pakdemirli, “Bence yazılacaksa da zeytinyağı yazılır ama 1980’lerde bunları yapmışlar. Bazı insanlar çıkıp televizyonlarda ‘şunları şunları tüketme insanlara zararlı’ diye konuşuyorlar. Bunlarla alakalı şu an Meclis’te yasa tasarısı var” dedi.

GIDA VE BESLENME KONULARINDA BİLİM KURULU AKTİF OLACAK 

TMO Mart ayı hububat satış fiyatı açıklandı! Buğday, arpa ve mısır kaç liradan satılacak? TMO Mart ayı hububat satış fiyatı açıklandı! Buğday, arpa ve mısır kaç liradan satılacak?

Gıda alanındaki bilgi kirliliğine de değinen Pakdemirli sözlerine şöyle devam etti: “Önümüzdeki dönemde bir bilim kurulu oluşturacağız. Açıklama yapana, kendi namına kendi muayenesi için açıklama yapana, adam çekmek için yapılan bu tarz aksiyonlara, bu tarz yalanlara inanmayacağız. Adamı çağıracağız diyeceğiz ki ‘kardeşim sen böyle dedin ama hangi bilimsel dayanağa dayanarak söyledin.’ Efendim domates yemeyin kanser yapar. Tamam ‘bunu dedin ama hangi bilimsel gerçeğe dayanarak dedin’ diye soracağız. Burada böyle bir düzenleme yapacağız. Çünkü gıda alanı kirletmeye çok müsait. Yasa tasarısı bekliyor. Baskın denetimlerimizle tağşişin üstüne gittik mesela. Eskiden isim değiştirerek devam edebiliyorlardı, bu gelen tasarıyla bunun da önüne geçeceğiz.”

ETLİYE SÜTLÜYE KARIŞMAK İSTEMİYOR!

Baskın denetimlerle gıdada tağşişin üstüne gittiklerini açıklayan Bakan Pakdemirli'nin günlerdir Tarım Kredi Marketlerde yaşanan tağşişli atama skandalına sessiz kalması ise "Bakan Pakdemirli etliye sütlüye karışmak istemiyor" tepkilerine neden oldu.