Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, gıdada taklit ve tağşiş suçlarını işleyenlere yönelik yasal düzenleme hazırlıklarının sürdüğünü belirterek, “Benim gönlüm hapis cezasını ister. Bu, hapis cezası veya ticaretten men olabilir.” dedi.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, taklit ve tağşiş yapılan ürün ve bu suçu işleyen firmaların ifşasının devam edeceğini belirterek, söz konusu listelerin herhangi bir gecikme olmadan kısa aralıklarla açıklanacağını kaydetti.

Gıdada taklit ve tağşiş suçlarını işleyenlere yönelik yasal düzenlemeyi en kısa sürede Meclise getirme konusunda gayretlerinin sürdüğünü vurgulayan Pakdemirli, “Şu an hem Meclis hem de Külliye ile irtibatımız devam ediyor. En yakın zamanda Meclise getirme konusunda gayretimiz sürüyor. Buradaki ana amaç hem caydırıcılığın hem de müeyyidelerin artırılması olacak.” diye konuştu.

“Benim gönlüm hapis cezasını ister. Bu hapis cezası veya ticaretten men olabilir” diyen Pakdemirli, Adalet Bakanlığı ve diğer bakanlıkların, kurum görüşlerinin alındığını belirterek, “Burada bizim istediğimiz, gönlümüzdeki olmayabilir ama şundan emin olabilirsiniz, cezalar bugünküne oranla çok daha ağır olacak” açıklamasını yaptı.