Hakverdi, soru önergesinde Çaykur'un faaliyetleri ile ilgili olarak Bakan Çelik'e 13 soru yöneltti. Soru önergesinde Suudi Arabistan ile ilgili sorular dikkat çekti.

Cevabı istenen sorular ise şöyle;

ÇAYKUR'UN ÜRETTİĞİ ÇAY NEDEN PAHALI?

Devlet desteği ile Pazarda lider olmasına ve bir Kamu İktisadi Kuruluşu olmasına rağmen neden raflarda piyasadaki bir çok rakibinden daha pahalı olarak satılmaktadır?

GENEL MÜDÜR SON 5 YILDA KAÇ KEZ YURTDIŞI SEYAHATİ GERÇEKLEŞTİRDİ?

Çaykur Genel Müdürü ve beraberindeki heyetler son 5 yılda kaç kez Yurt dışı'na seyahat gerçekleştirmiştir? Tüm bu seyahatlarin kuruma masrafı nedir? Bu seyahatler karşılığında Son 5 Yılda Çaykur'un ihracatında ne kadar artış olmuştur?

SUUDİ ARABİSTAN SORUSU

Çaykur'un İhracatını artırmak amacı ile son 5 yılda Suudi Arabistan'a gidilmiş midir? Gidilmişse Rize Valisi ve beraberindeki heyet de bu seyahate katılmış mıdır? Bu seyahatin giderleri Çaykur tarafından mı karşılanmıştır?

UMRE'YE GİDİLDİ Mİ?

Suudi Arabistan'a Çaykur'un Pazar payını artırmak amacı ile değil Umre amacı ile mi gidilmiştir? Bu seyahatin giderleri Çaykur tarafından mı karşılanmıştır?

ÇAYKUR'UN SON 13 YILDA ZARARI NEDİR?

Son 13 yılda Çaykur toplamda ne kadar zarar etmiştir?

Ankara Kurtuluş Semtinde bulunan Selüloz-İş Sendikasına ait bina kaç yıllığına ve Aylık kira bedeli olarak hangi fiyata kiralanmıştır?

Tarım Kredi'nin göz bebeği TARKİM 239 milyon lira zarar açıkladı! Tarım Kredi'nin göz bebeği TARKİM 239 milyon lira zarar açıkladı!

Kiralanan bina hangi amaçla kullanılacaktır? Binanın restorasyonu ve dekorasyonu için harcanan miktar ne kadardır?

SÜTLÜOĞLU'NUN ANKARA'DA ÇALIŞMA OFİSİ VAR MI?

Bu binada Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu'na çalışma ofisi yapılmış mıdır? Yapılmışsa bu ofisin dekorasyonu için ne kadar harcama yapılmıştır? Bu ofisin dekorasyonu için Yurt dışından ithal edilen herhangi bir dekorasyon malzemesi var mıdır?

Rize'den Samsun'a satılacak çaylar kamyona yüklendikten sonra önce Ankara'ya oradan tekrar Samsuna nakledilmiş midir? Nakledilmişse bu uygulamanın açıklaması nedir? Çaykur'un nakliye işlerini kim ya da hangi firma kanalıyla yapılmaktadır?

Son 10 yılda bölgelere satılan Çaykur ürünleri için nakliyede yapılan bu uygulama ve bu uygulama sanucu oluşan zarar ne kadardır?

Çaykur ürünleri promosyon olarak dağıtılmakta mıdır? Dağıtılıyorsa son 10 yılda hangi kurum kuruluş ve şahıslara ne kadar promosyon gönderilmiştir?

ÇALIŞANLARA PROMOSYON NEDEN KALDIRILDI

Daha önce Çaykur personeline dağıtılan yıllık 2.250 Gr promosyon çay neden kaldırılmıştır? Personelin ikramiyeleri zamanında ödenmiş midir?

Toplumumuzun severek tükettiği ve ülkemizde de oldukça çok yetişen çay'ın fiyatlarını düşürmek için Çaykur'un herhangi bir çalışması var mıdır?