Toplantıya Ankara Kalkınma Ajansı, Tarım ve Orman Bakanlığı bürokrat ve teknokratları ile Ankara’daki organize sanayi bölgelerinin yönetim kurulu başkanları, teknoloji geliştirme bölgelerinin genel müdürleri ile pek çok sivil toplum örgütü temsilcileri ve akademisyenler katıldı.

Polatlı İlçe Tarım ve Orman Müdürü Burhanettin Sütçü’nün Ankara’da tarımın geldiği durumu ve sorunları, TAGİMER’in bu sorunlara getireceği çözümleri vurguladığı açılış konuşmasının ardından toplantı, Ankara Kalkınma Ajansı İzleme ve Değerlendirme Uzmanı  Ahmet Arvas’ın konuşmaları ile devam etti. Arvas, Ankara Kalkınma Ajansı’nın yatırım yapılacak kaliteli projelerin fizibilitelerinin Ankara için önemli olduğunu, bu çalışmalardan çıkacak sonuçların yeni girişimlerin ortaya çıkmasını sağlayacağını ve Başkent Üniversitesi’nin kırsal alanda inovasyonun artırılması yönünde yaptığı çalışmaların o bölgede üretilen ürünlerin pazarlama ve satış sorunlarına çözüm getireceğine, TAGİMER’in tarım ve gıda alanındaki yenilikçi gelişmeler doğrulusunda farkındalık oluşturacağına inandıklarını ifade etti.

Açılış konuşmalarının ardından sunumuna başlayan TAGİMER Proje Koordinatörü Prof. Dr. Sayın Füsun Eyidoğan, Başkent Üniversitesi’nin girişimci ve yenilikçi üniversitesi misyonu ile tarım ve gıda alanındaki faaliyetlerini anlattıktan sonra TAGİMER proje sonuçları ile ilgili fizibilite sonuçlarını sundu. TAGİMER’in temel önceliğinin Ankara ilinde mevcut olan gıda ve tarım sektöründeki faaliyetlerin iyileştirilmesi için var olan süreçleri daha etkin ve verimli hale getirebilecek yüksek teknoloji ve ürün geliştirme potansiyelinin Tarım 4.0 çerçevesinde sağlanması gerekliliğini ifade eden Prof. Eyidoğan, proje süresince ilgili paydaşlar (çiftçiler, üreticiler, işletme sahipleri, kamu kurumu yetkilileri vb) ile yapılan anketler ve odak grup çalışmaları sonucunda elde edilen verileri aktardı.

Son olarak, Başkent Üniversitesi Bilgi, İnovasyon ve Teknoloji Transfer Ofisi (BİTTO) yöneticisi Arzu Fırlarer projenin mali ve mimari sonuçlarını katılımcılar ile paylaştı. TAGİMER işletme modelinin tarım ve gıda alanında yer alan tüm paydaşların yer alacağı, kamunun, üniversitenin, sanayicinin ve üreticinin temsil edileceği bir yönetim kurulu kurgusu ile oluşturulacağını, kurumlar ve sektörler arası işbirliğini güçlendirecek iş geliştirme birimi ile Ar-Ge ve bilinçlendirme, eğitim çalışmalarının yürütüleceği farklı atölyelerde görev alacak uzmanlarla faaliyetlerin yürütüleceği ifade edildi.