Gazetede, 'GDO İZNİ ETİ DE UCUZLATIR' başlığı ile dün verilen haberde, GDO'lu ürünlere karşı kamuoyundaki hassasiyet görmezlikten gelinerek, böylesine önemli bir konu sadece et fiyatları açısından değerlendirildi.

YEMİ DAHA UCUZ İTHAL EDECEĞİZ!

Betül Alakent, imzasıyla yayınlanan haberde; "Biyogüvenlik Kurulu, hayvan yeminde kullanılan soya ve mısırdaki 8 genetiği değiştirilmiş organizmaya (GDO) izin verdi. Türkiye'de girişi yasak olan bu genlere verilen izinle yem üreticisinin hammaddeye ulaşımı kolaylaşırken gümrük kapılarındaki bekleme süresi de ortadan kalkacak. Bu kararla Avrupa'dan 300 dolara alınan yemin tonu da ABD'den 260 dolara temin edilebilecek. Böylece, yem maliyetleri yüzde 5 ucuzlayacak" denildi.

BULAŞIK SORUNUNU DA AŞTILAR!

Tarım Bakanlığı'nın yetkilerinden alınan değerlendirmelere de yer verilen haberde, Biyogüvenlik Kurulu'nun kararı ile GDO'lu yem çeşit sayısı artarken aynı zamanda GDO bulaşığı sorunu da ortadan kalkmış oldu. Bir çok sektör temsilcisi, GDO bulaşığı konusunda hükümet üzerine ciddi bir baskı kurmuştu. Biyogüvenlik Kurulu'nun kararı ile bu sektörlerin talepleri de karşılanmış oldu. Ancak GDO konusunda baskıların sonuç vermesi ve izin verilen gen sayısının sürekli artması GDO ile ilgili bundan sonra atılacak adımlar konusunda kamuoyunu kaygılandırıyor.