Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi'nden 225 öğrenci mezun oldu. Kongre Merkezi`nde Ziraat Fakültesi öğrencileri için düzenlenen törene Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar, Rektör yardımcısı Prof. Dr. Hasan Fenercioğlu, TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanı Semih Karademir, TMMOB Gıda Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanı Şehmus Alparslan, TMMOB Peyzaj Mimarları Odası Adana Şubesi Yönetim Kurulu Üyesi Özlem Aytok, akademisyenler öğrenciler ve aileleri katıldı. Saygı duruşunda bulunulmasının ardından İstiklal Marşı`nın okunmasıyla başlayan tören Ziraat Fakültesi Dönem birincisi Selin Tünk`ün konuşmasıyla devam etti.

Dekan Prof. Dr. Halil Elekçioğlu 41. Dönem mezunlarını verdiklerini belirterek, bu dönem 225 öğrenciyi mezun ettiklerini söyledi. Prof. Dr. Elekçioğlu, fakültelerinin kuruluşundan bugüne kadar 12 bin 500 civarında Ziraat Mühendisi, Gıda Mühendisi ve Peyzaj Mimarı mezun ettiklerini belirtti.

"Ülkemizin En Önde Gelen Ziraat Fakülteleri Arasında Yer Alıyoruz"

Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar ise, bugün hem mezunlarımızın hem de ailelerinin büyük emek verdikleri uzun bir sürecin son günü olduğunu belirterek, ülkenin tarım sektörünün gelişmesinde önemli bir rol üstlenmiş olan Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi`nin güçlü akademik ve idari kadrosu ile ülkemizin en önde gelen ziraat fakülteleri arasında yer aldığını söyledi. Prof. Dr. Kibar akademisyenlere seslenerek konuşmasına şöyle devam etti;

"Öğrencilerimize çağdaş ve evrensel bilim ilkelerini benimseterek, yüksek bilgi donanımı ile mezun olmalarında ve hayata hazırlanmalarında göstermiş olduğunuz çabalarınız her zaman takdirle karşılanacaktır. Sizler onlara sadece mesleki bilgiler aktarmakla kalmadınız, aynı zamanda bir birey olarak topluma ve insanlığa karşı sorumluluklarını öğrettiniz. Bu emeklerinizden dolayı, öğrencilerimiz ve tüm Çukurova Üniversitesi camiası adına hepinize çok teşekkür ediyorum."

"Aldığınız Diploma Artık Tüm Dünyada Geçerlidir"

Öğrencilere ve velilerine de seslenen Prof. Dr. Kibar şunları kaydetti; "Aslında bugün sizin gününüz. Sizler eğitimin yaşamdaki önemine inanarak evlatlarınızı nice fedakârlıklarla desteklediniz. Bugün de onların yanında olarak sevinçlerini paylaşıyorsunuz.

Bin bir emek ve güçlükle yetiştirdiğiniz çocuklarınız lisans eğitimini başarıyla tamamlamış bulunuyorlar. Onları bunca fedakârlıklarla büyütüp üniversitede okutarak ülkemize hizmet etmelerini sağladığınız için hepinizi tebrik ediyorum. Ziraat Fakültesinin ilgili programlarını başarılı bir şekilde bitirdiniz ve Çukurova Üniversitesinden diploma almaya hak kazandınız. Türkiye`nin en güçlü ve donanımlı ziraat fakültelerinin başında gelen Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesinden mezun olmanızdan dolayı kendinizi şanslı saymalısınız. Aldığınız diploma artık tüm dünyada geçerlidir. Böylece Çukurova Üniversitesi mezunu olarak yalnızca ülkemizde değil dünyanın her yerinde çalışma şansınız var. Yaşamınızın yeni bir evresine adım attığınız bu günde, sizlere birkaç hatırlatmada bulunmak istiyorum. Öncelikle, bilginin yenilenme hızının yüksek olduğu bu dönemde genç mühendisler olarak bu yenilenmeye ayak uydurabilin ki mesleğinize ve beraberinde ülkenize faydalı olun. Tek doğrunun sizinki olmadığını, sizden farklı düşünce ve tutumların da var olabileceğini, toplumsal yaşamın bütün bu çeşitlilikleri hoşgörüyle kabul edebilmek olduğunu unutmayın. Her zaman yeni arayışlara girin, yenilikçi ve yaratıcı projeler geliştirin, sürekli çaba gösterin ve asla vazgeçmeyin. Son olarak, size bu aşamadan sonra verebileceğim en önemli tavsiye, hangi koşullarda olursa olsun yılmadan, çalışarak yolunuza devam etmenizdir."

Fakülte Birincisi Yaş Kütüğüne Adını Çaktı

Açılış konuşmalarının ardından Fakülte birincisi Bitki Koruma Bölümü öğrencisi Selin Tünk yaş kütüğüne adını çakarak Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar`dan plaket ve diplomasını aldı. Öğrencilerin hep bir ağızdan yemin etmelerinin ardından bölüm başkanları öğrencilere diplomalarını verirken 2014-2015 yılını tamamlayan öğrenciler keplerini havaya atarak Ziraat Fakültesi`nden mezun oldu.