Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Bölümü Öğretim Üyesi ve Ziraat Mühendisleri Odası (ZMO) Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Bülent Gülçubuk, tarımın bütün desteklere, teşviklere, önlemlere rağmen bir türlü sıçrama yapamadığını kaydetti. :

Al Jazeera'ya konuyla ilgili olarak değerlendirmelerde bulunan Gülçubuk, şunları kaydetti: “Bu durum destekleme politikalarının ve uzun dönemli genel önlemlerin tekrar tekrar gözden geçirilmesi gereğini ortaya çıkarıyor. Tabii tarımsal ürünlerde arz azalınca, iklim değişikliklerinin etkisi hissedilmeye başlanınca fiyatlarda artış gösteriyor. Bu de ekonominin temel kuralıdır. Bunun için tarımsal üretimde arz-talep dengesini her açıdan gözeten tarım politikalarının dikkate alınması gereğini ortaya çıkarıyor."

2014'te olduğu gibi 2015 yılında da tarımda büyüme beklemenin biraz zor olduğunu ifade eden Gülçubuk, şöyle konuştu: “Bugünden birçok üründe don tehlikesi riski ortaya çıktı ve çiftçiyi karar kara düşündürüyor. Fındıkta, kayısıda, üzümde, karpuzda, birçok üründe üretim azalması riski belirdi. Seracılar sürekli nöbette. Her ne kadar buğdayda rekolte artışı beklense de bu katma değeri yüksek ürünlerdeki (fındık, kayısı gibi) düşüş karşısında pek fazla etkide bulunmayacak. Bütün bunlardan dolayı 2015 yılında tarımda büyüme beklemek zor, hele hele yüzde 4-5 büyüme beklemek çok daha zor. Burada öncelikle düşünülmesi gereken konu giderek tarımsal geliri azalan ve daha fazla risklerle karşı karşıya kalan çiftçinin neler yapacağıdır ve bu konuda hükümetin ne yapacağıdır. Politikaların sil baştan gözden geçirilmesi gerekir."