Lise 1, 2, 3 ve 4. sınıfların ücretsiz olarak katılabileceği iki günlük Bilim Atölyesi programı, 20 Temmuz Pazartesi günü başlıyor. Program 20 Temmuz – 10 Eylül tarihleri arasında Pazartesi – Salı - Çarşamba ve Perşembe günleri uygulanacak. Liselileri geleceğin teknolojileriyle tanıştırmak amacıyla hazırlanan programda konu anlatımı ve konuyla ilgili uygulamalı deneyler yer alıyor.

Tamamen ücretsiz

“Meyve ve Sebzelerden DNA Saflaştırması, GDO Tesbiti, Hastalık Tespitinde DNA Çipi, Biyosensör Yapımı" konularının işleneceği ve deneylerin yapılacağı, tamamen ücretsiz iki günlük program boyunca liseliler geleceğin bilimsel kavramları teknolojileri ile tanıştırılacak.

Geleceğin teknolojisi yaz okulunda

“Bilgiyi ürüne dönüştürme" fikriyle yola çıkan, akademik ve teknolojik altyapısını bu fikir üzerine kuran Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi, başlattığı Genetik Mühendisliği Yaz Okulu programı ile liseli gençlere eğitim yolculuklarında yeni ufuklar açmayı hedefliyor.

Genetik mühendisliğinin büyüleyici dünyasına yolculuk

Genetik, Hücre, DNA, GDO Tespiti, Gıda Biyoteknolojisi konularında temel bilimsel ve teknolojik yaklaşımlar hakkında bilgi sahibi olmak ve bilgilerini deneylerle geliştirmek isteyen gençler, Bilim Atölyesi programıyla genetik mühendisliğinin büyüleyici dünyasına doğru bir yolculuğa çıkacaklar.

Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi Genetik Mühendisliği Yaz Okulu'na katılmak isteyen lisesiler, http://www.gidatarim.edu.tr sitesini ziyaret edebilir, telefon ve e-posta aracılığıyla ayrıntılı bilgi alabilirler.

[email protected]

Tel: 444 488 3