Ülkemizde 1992 yılından bu yana iki yılda bir düzenlenen Ulusal Zootekni Bilim kongrelerinin dokuzuncusu, 3-5 Eylül 2015 tarihleri arasında Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü tarafından Konya’da düzenlenecek.

Zootekni Bilim Kongreleri, hayvancılık endüstrisinde sağlanan gelişmelerin zikredildiği, bilgi alışverişinin gerçekleştirildiği, meslekle ilgili tüm sorunların tartışıldığı ve çözüm önerilerinin getirildiği en kapsamlı bilimsel etkinliklerin başında geliyor.

Ülke hayvancılığını sürdürülebilirlik ilkesi doğrultusunda daha verimli ve modern konuma taşıyacak hayvansal üretim teknolojilerini geliştirmek için yapılan çalışmaları paylaşmak, tartışmak ve değerlendirmek amacıyla yapılacak kongre süresince sahasında uzman olan bilim insanları, araştırma ve tecrübelerini sözlü ve poster sunumları ile ifade edecekler.

Kongre Başkanı Prof. Dr.Yılmaz Bahtiyarcak, kongrenin ülke hayvancılığına olumlu katkı sağlamasını ve gençlere yeni ufuklar açmasını temenni ederek, "tüm bilim insanlarını, öğrencileri, ilgili kamu kurum ve kuruluşları ile özel sektör temsilcilerini bir medeniyet beşiği ve kavşağı olan Konya’ya 9. Ulusal Zootekni Bilim Kongresine katılmaya davet ediyoruz" dedi.