Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi tarafından düzenlenen 15 Temmuz Demokrasi Zaferimizi ve Şehitlerimizi Anma Programına Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Dr. Mikdat Çakır, Rektör Prof. Dr. Cumhur Çökmüş, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Kürşat Güleş, dekanlar, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Şehitler için saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan programın açılış konuşmasını Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cumhur Çökmüş yaptı.

Türkiye'nin zorlu bir süreçten geçtiğini ifade eden Rektör Çökmüş, 15 Temmuz gibi olaylarda en büyük etkenin eğitim olduğunu, eğitim düzeyinin mutlaka yukarılara çıkarılması gerektiğini söyledi ve “Türkiye'nin bu süreçten kurtulması gerekiyor. Başta ordumuz ve devletimiz çok büyük zarar gördü. Halen bu devam ediyor, normal hücreden ayrılamayan kanser hücrelerini andıran bir yapı var, bu sürecin sağlıklı bir şekilde tamamlanması gerekir. Kanser hücrelerini yok ederken kendi hücrelerimizi yok etmemeliyiz" diye konuştu.


AKLI HÜR, VİCDANI HÜR, FİKRİ HÜR OLMAK ZORUNDAYIZ

Dr. Mikdat ÇAKIR Türkiye'nin jeopolitik ve jeostratejik açıdan çok kritik bir coğrafyada yer aldığına dikkat çekerek, Anadolu coğrafyasının güçlü milletlere ev sahipliği yaptığını zayıflara da asla vatan olamayacağını belirtti.

Türk milleti olarak bu toprakları vatan yapabilmek için çok bedel ödediğimizi, bu bedelin fazlasını da ödemekten vazgeçmeyeceğiz dedi.

Aklı hür, vicdanı hür, fikri hür olmanın bedelinin çok çalışmak, fedakâr olmak bilim ve teknolojide atılım yapmaktan geçtiğini vurguladı. O nedenle bize düşen 15 Temmuzlar ve benzerlerini yaşamamak için, anarşizm ve onun eyleme geçmiş hali olan terörizmin bu topraklarda maya tutmasını engellemek için; imanlı, bilgili, kültürlü ve çalışkan nesiller yetiştirecek kurum olmaktır.

''Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi olarak ulaşabileceğimiz her alanda; Aklı hür, fikri hür, vicdanı hür nesiller yetiştirmek için var gücümüzle çalışacağız'' diyerek bilginin en büyük silah olduğunu vurgulayarak konuşmasını tamamladı.

TÜRK MİLLETİNE AĞIR BEDELLER ÖDETMEK İSTEDİLER

Daha sonra konferansa geçildi ve kürsüye Konya Gıda ve Tarım Üniversitesi Yabancı Diller Koordinatörü Doç. Dr. Onur Köksal geldi. Türkiye'nin, kurulduğu yıllardan beri iç ve dış kaynaklı birçok ihanet vakasına uğradığını belirten Köksal, “Türk milletinin gücünü unutan iç ve dış güçler, 15 Temmuz 2016 gecesi Türk milletine ağır bedeller ödetmek ve Türkiye'yi bir bataklığa sürüklemek üzere harekete geçmiştir.

O gece, ülkenin milli birlik ve beraberliğine, bölünmez milli bütünlüğüne, Cumhuriyetine, demokratik yapısına, anayasal düzene, parlamenter sisteme, iç barışa ve millet iradesine kast edilmiştir. O gece, ülke yönetimine gayri meşru yollarla el koymak isteyen güçlerin, Türkiye'nin demokratik yollarla seçilmiş meşru Cumhurbaşkanını görevden uzaklaştırma, hatta canına kastetme, meşru hükümeti devirme ve parlamentoyu kapatarak bir cunta rejimi kurma çabaları, Cumhurbaşkanımızın kararlı tavrı, meclisimizin, Türk milletinin, kahraman polis ve askerimizin destansı direnişi ile akamete uğramıştır.

Devlet içinde yapılanmış bu terör örgütü grup, milleti korumak için kendilerine verilmiş araç, tank ve silahlarla bir milleti sindirmeye ve o millete diz çöktürmeye çalışmıştır. Bu örgüt, hiçbir hukuk, ilke ve vicdan tanımadan kendi halkına silah doğrultmuştur. Cumhuriyetin kalbi olan TBMM, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi ve Emniyet Genel Müdürlüğü bombalanmıştır. En üst rütbeli askerler rehin alınmış ve tutsak edilmişlerdir. Boğaz Köprüsü zapt edilmiş ve 240'ı aşkın masum insan, polis ve asker şehit edilmiş ve birçok kişi yaralanmıştır. Verilen tüm kayıplara ve tanklara, toplara, bombalara, silahlara, jetlere ve uçaklara rağmen 15 Temmuz gecesi, Türk halkının demokrasisine sahip çıktığı ve halkın tepkisiyle dünya demokrasi tarihine geçtiği bir gecedir" dedi

TARIMDAN HABER