Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Ayhan Şahenk Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi tarafından hayata geçirilen bir proje ile hayvancılığı bırakan köylülere koyun dağıtıldı. 'Geri Dönüşlü Bafra Koyunu Yetiştiriciliği' projesi ile ihtiyaç sahibi yetiştiricilere 1'er koç ve 29'ar koyun verildi. Bu koyunların sayısı artınca verilen hayvan sayısı kadar geri alınacak. Geri alınan koyunlarda bir başka yetiştiriciye verilecek.

Ayhan Şahenk Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zafer Ulutaş proje hakkında şu bilgileri verdi: "Hayvanlar geri dönüşümlü olarak belirlemiş olduğumuz ihtiyaç sahibi yetiştiricilere verilecek. 5 yıl sonra verdiğimiz hayvan kadar yıllara bölerek tekrar geri alacağız. Yani kendi kendine çevirebilen bir proje. Banka kredisine ihtiyaç duyulmayacak"

Ulutaş, bu projeye Doğuş Holding'in büyük destek verdiğini belirterek, bu hayvanların çoklu doğum yapabilen bir özelliğinin bulunduğunu ve 100 koyuna karşı bir yıl içinde 200 kuzu elde edilebildiğini kaydetti.