Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü akademisyenleri ve idari personelleri sosyal medya üzerinden mezun öğrencilere ulaşarak aylar süren çalışmanın ardından 30. Yıl Buluşması'na davet etti. Eski mezunlarla tek tek görüşen etkinlik komitesi, Gıda Bölümü'nü de eski öğrencileri için hazırladı.

Bölüm bahçesinde hafta sonu bir araya gelen yaklaşık 200 eski mezun, arkadaşları ve hocaları ile hasret giderdi.

“Mezunlarımızın Çocuklarını Bile Bu Bölümden Mezun Ettik”

Etkinliği değerlendiren Gıda Bölümü Öğretim Üyesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Fenercioğlu, “Bölüm olarak bilgimizi sevgi ile yoğurarak kendilerine aktardık ve bunun karşılığı olan mutluluğu da doya doya yaşıyoruz ” dedi.

Prof. Dr. Fenercioğlu konuşmasına şöyle devam etti; “Mezunlarımızın çocuklarını da okutan ve mezun etmiş olan Gıda Mühendisliği Bölümü olarak bu özelliğimizi yıllar boyu sürdürüyor olacağız. Üniversitemiz Gıda Mühendisliği Bölümü 1982 yılında eğitim-öğretim programını başlatmış ve 33 yıllık süre içinde 2.000'e yaklaşan sayıda mezun vermiştir. Kamu ve özel kuruluşlarda Gıda Mühendisi unvanı ile görev almış olan mezunlarımız ülkemizde ve ülkemiz dışında üniversitemizin yüz akı temsilcileri olmuşlardır. Toplantımıza 200'e yakın sayıda mezunumuz katılmıştır. Bölüm arkadaşlarıma ve 30. Yıl Buluşması'na katılan mezunlarımıza teşekkür ediyor, katılamamış olan mezunlarımıza da sonraki toplantılara davet ediyorum.”

Adana dışından eski mezunlarında katıldığı 30. Yıl Buluşması'nda farklı etkinlikler de gerçekleştirilirken, organizasyon anı fotoğrafı çekimiyle son buldu.