Dünya gazetesi tarım yazarı Ali Ekber Yıldırım, bugünlerde terör nedeniyle karamsarlığın, endişenin egemen olduğu Türkiye'de, barışın simgesi olan zeytincilik konusunda uluslararası düzeyde önemli bir toplantının Mardin'de yapılacağını belirtti. “Barışın, bereketin ve Akdeniz uygarlığının sembolü kabul edilen zeytincilik konusunda dünyada pek çok çalışma yapılıyor. Projeler üretiliyor. Bu çalışmalardan birisi de Türkiye'nin ev sahipliğinde yapılacak" diyen Yıldırım, Slow Olive toplantısının 2016'da Mardin'de yapılacak olmasının önemine işaret etti.

Akdeniz Havzası'nın en önemli ürünü olan zeytin ve zeytinyağı konusundaki çalışmaların Fikir Sahibi Damaklar'ın Lideri Defne Koryürek'in önerisi ile yakın zamanda başladığını ifade eden Yıldırım, “Slow Food, Defne Koryürek'in önerisi ile zeytin ve zeytinyağı konusundaki çalışmaları yürütmek üzere Slow Olive'in oluşturulmasını kararlaştırdı" dedi.

HERKES BU ETKİNLİĞE DESTEK OLMALI

Yıldırım, konuyla ilgili bugünkü yazısında şunları kaydetti: "İzmir Zeytin Sempozyumu'nda bu konuda ilk kez açıklama yapan Defne Koryürek, zeytinciliğin anayurdunun Anadolu olduğunu belirterek, bugün zeytinciliğin tehdit altında olduğunu söyledi. Gıdanın insanları birleştiren bir araç olduğuna dikkat çeken Koryürek, iyi temiz ve adil gıdaya insanların eşit erişimini hedefleyen Slow Food'un zeytin konusuna özel önem verdiğini ve bu konuda oluşturulan Slow Olive'in ilk toplantısının gelecek yıl Nisan ayında zeytinin anayurdu Mardin'de yapılacağını ifade etti. Özetle, bugünlerde terör nedeniyle, karamsarlığın, endişenin egemen olduğu Türkiye'de, barışın simgesi olan zeytincilik konusunda uluslararası düzeyde bir toplantının Mardin'de yapılacak olması çok önemlidir. Herkesin bu etkinliğe destek olması gerekir"