TÜDKİYEB tarafından ilk kez düzenlenen fotoğraf yarışmasına ülkemiz genelinde faaliyet gösteren Damızlık Koyun Keçi Yetiştirici Birliklerinden Yöneticiler, personel ve yetiştiriciler 189 fotoğraf ile katılım gösterdi.

TÜDKİYEB Genel Sekreteri Veysel Ören, Teknik İşler Şube Müdürü İrfan Gündoğdu, İdari ve Mali İşler Şube Müdürü Vedat Koç, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürlüğü Küçükbaş Hayvancılık Koordinatörü Doç.Dr. İrfan Daşkıran, Fotoğraf Sanat Kurumundan fotoğraf sanatçısı Nuray Değirmencioğlu ve Trabzon Vakfı Fotoğraf Kulübü'nden fotoğraf sanatçısı Gülten Yıldız'dan oluşan jüri tarafından 13 Ocak 2016 tarihinde yapılan fotoğraf seçiminde ön elemelerden sonra 53 eser sergilenmeye değer bulunarak finale kalan 5 eser içerisinden ilk üç dereceye giren fotoğraflar belirlendi.


Birinciye dizüstü bilgisayar, ikinciye fotoğraf makinası ve üçüncüye tablet bilgisayar ödüllerinin verildiği yarışmada; Sakarya İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliğinden Bülent Birdir'in fotoğrafı yarışmada birinci olurken, Isparta İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliğinden Ahmet Cankar'ın fotoğrafı ikinci ve Karaman İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliğinden Emre Türk'ün fotoğrafı ise üçüncü oldu.

Yarışmada dereceye girenlere ödülleri TÜDKİYEB tarafından 19-21 Ocak 2016 tarihlerinde Antalya'da düzenlenen Halk Elinde Hayvan Islahı Ülkesel Projesi Değerlendirme ve Teknik Eğitim Toplantısı kapsamında verildi.Yarışmada birinci olan Bülent Birdir'e ödülü TAGEM Genel Müdür Yardımcısı Necati Tulgar, ikinci olan Ahmet Cankar'a ödülü TÜDKİYEB Genel Başkanı Prof.Dr. Veysel Ayhan ve üçüncü olan Emre Türk'e ise ödülü TÜDKİYEB Genel Başkan Yardımcısı Nihat Çelik tarafından verildi.


Ödül töreninde sonra bir açıklamada bulunan TÜDKİYEB Genel Başkanı Prof.Dr. Veysel Ayhan amaçlarının 80 ilde faaliyet gösteren Damızlık Koyun Keçi Yetiştirici Birliklerinin tanınırlığını artırmak, sürdürülebilir küçükbaş hayvancılığın benimsenmesini sağlamak ve insan hayatı üzerindeki önemini görsel olarak vurgulamak olduğunu ifade ederek bu amaçla yarışmanın ilk kez düzenlendiğini söyledi ve yarışmaya katılan tüm katılımcılar ile dereceye giren yarışmacılara teşekkür etti.