Ziyarette tarım fuarını değerlendiren Prof.Dr.Nurettin Gülşen, bu yıl gerçekleşen fuarda ilginin daha yoğun olduğunu açıkladı. Nurettin Gülşen, "İçerik olarakta büyük firmaların yer aldığını ve güzel ürünlerin sergilendiğini fark ettim. Özellikle Ortadoğu ülkelerinden gelenlerin fazla olduğunu gördüm. Genellikle hayvancılık alanı ile ilgili söyleyeceklerim; yem karma makineleri üzerine yoğunlaşmaların olduğunu gördüm.

Önceki fuarlarda yem karma makineleri basit şekilde iken şu anda baya geliştirilmiş durumda. Hayvan besleme açısından daha yaklaşım sahibi personeller var. Makineleri daha iyi anlatıyor. Dışarıda yem paketleme üniteleri gördüm. Bu sene firmalar daha güzel otomasyonlara sahip makineler üretmiş. Bunları pazarlıyorlar. Üreticimiz baya meraklı" dedi.

FİRMALAR KENDİLERİNİ GELİŞTİRMELİ

"Konya Tarım Fuarı Türkiye'nin en önemli tarım fuarı" diyen Gülşen, konuşmasını şu sözlerle tamamladı: "Dünya'da ise ilk 5'te yer alıyor. Bu anlamda ülkemizin tarımının gelişmesi konusunda çok önemli yer arz ediyor. Konya tarım ile anılan bir şehir. Sanayisi de tarımla anılıyor. Bu tarıma dayalı sanayinin gün geçtikçe büyüdüğünü görüyoruz. İleriki dönemlerde otomasyonlarında devreye girmesi ile bu fuarın dünyanın sayılı fuarları arasında yer alacağını düşünüyorum. Biyoteknoloji ürünlerde eksikliğimiz var. Firmalarımız bu yönde kendilerini geliştirmeli."

TARIMDANHABER