Üreticinin yarım asırlık temsilcisi KÖY-KOOP, Türkiye'nin dört bir tarafından gelecek ortaklarının ürettiği ürün zenginliğiyle bu sene Antalya'da dokuzuncusu düzenlenecek YÖREX fuarında, “BİZ DE VARIZ” diyor. Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde farklı zeytin çeşitlerinden elde edilen, ortaklarımızın ürettiği zeytinyağları da, YÖREX fuarına gelenlerin beğenisine sunulacak.

YÖREX'in bir fuardan çok daha fazlası olduğunu söyleyen KÖY-KOOP Genel Başkanı Neptün SOYER, “ Ülkemiz, 7 bölgesinde yer alan 81 iliyle adeta bir gastronomi cennetidir. YÖREX, ülkemize özgü yüzlerce peynirin, birçok farklı zeytin ve zeytinyağı çeşidinin, reçelin, pestilin, kayısının, incirin, birbirinden farklı yörelere ait tarhanaların, yani üreticinin el emeği, göz nurunun, tüketiciyle buluşma noktasıdır. Biz de bu lezzet şölenine, üreticilerimizin alın teri dökerek ürettiği ürünlerle katılacağız.”

İzmir'den farklı bir lezzet: Mandalina Lokumu

İzmir'in, Türkiye gastronomi zenginliğine kazandırdığı farklı bir lezzet ile katılıyor YÖREX'e: Mandalina Lokumu. Seferihisar'daki kooperatiflerimizin emekleriyle üretilen, ülkemizde ilk defa özellikle pazara sunulmayan ve ıskarta olarak görülen mandalinaların değerlendirilmesini sağlayan, geleneksel yöntemlerle elde edilen mandalina lokumu tüketicilerle buluşacak. Ayrıca kuzeyinden güneyine farklı aromalara sahip İzmir zeytin ve zeytinyağlarını misafirlerimize tattıracağız.

Dünya'nın tanıdığı Malatya Kayısısı, YÖREX'de

Dünya üretiminde lider olduğumuz, en önemli ihracat ürünlerimiz arasında yer alan meşhur Malatya kayısısı, Malatya bölge kooperatifimiz katkılarıyla standımızda yerini alacak. Ülke ekonomisine önemli miktarda katkı sağlayan Malatya kayısısı, içerdiği zengin besin değerleri ve lif kaynağı olması sebebiyle, toplum sağlığına faydaları tüm dünyaca kabul görmüş bir ürün.

Kraliyet Ailesinin tercihi: Bursa Siyah İnciri

Bursalı ortaklarımızın ürettiği, geçtiğimiz haftalarda ülkemizi ziyaret eden Çin Halk Cumhuriyeti Kooperatifler Birliği heyetine de tanıttığımız Bursa siyah incirini ziyaretçiler standımızda bulabilecekler. Dünyada yükselen bir tüketim trendine sahip, coğrafi işaretini alan Bursa siyah incirini, en çok sevenlerin başında İngiliz Kraliyet Ailesi de geliyor. Bu farklı lezzeti üretip dünyaya tanıtmayla ilgili çalışmalar yürütüyoruz. Bunu başarmak adına YÖREX, bizim için önemli fırsatlardan biri.

Türkiye'nin Elma Bahçesi: Isparta

Isparta, elmanın üretim merkezi. Bölgede farklı elma çeşitlerinin üretimi her geçen gün artıyor. Dünya üretiminde ilk 3'te yer aldığımız, ülkemiz elma üretiminde en önemli paya sahip Isparta'nın lezzetli elmaları, Ortadoğu'dan sonra dünyada yeni pazarlara açılmak için ve ülke içerisindeki elma tüketimini artırmaya yönelik çalışmalar ile YÖREX fuarında yerini alacak. Isparta bölge kooperatiflerimizin bin bir zahmetle ürettiği elmalar, YÖREX'de tüketicilerle buluşacak.

Muğla'nın çamlarından gelen mucize

Dünya çam balı üretiminin %90'ını gerçekleştiren ülkemizde bal üretiminde en önemli illerden biri olarak Muğla ilimiz ön plana çıkıyor. Ülkemizden dünyaya önemli miktarda çam balı ihracatı yapılıyor. Farklı bir lezzet olan çam balının markalaşması için önemli çalışmalar yapılıyor. Muğla bölge kooperatiflerimizin çabalarıyla üretilen çam balı, YÖREX'de katılımcıların beğenisine sunulacak.

Kastamonu siyez bulguru ve Taşköprü sarımsağı YÖREX'de

Son günlerde özellikle yükselen sağlıklı beslenme trendi ile popüler olan Kastamonu siyez bulguru ve kendine özgü aroması ve lezzeti ile ön plana çıkan coğrafi işarete sahip Taşköprü Sarımsağı da Antalya'da 9. YÖREX Fuarı'na gelen misafirlerle buluşacak.

Manisa'nın meşhur Sultaniye üzümü, YÖREX'de yerini alıyor

Ülkemiz, dünyada en önemli kuru üzüm üretici ülkelerin başında geliyor. Dünya kuru üzüm üretiminin %60'ına yakını ülkemizde üretiliyor. Manisa ilimiz, dünya kuru üzüm ihtiyacının büyük bir kısmını karşılayan ilimiz. Manisa bölge kooperatiflerimizin ürettiği kuru üzümler YÖREX'de standımızda yer alacak.

YÖREX, Dünyaya açılmalı

9. YÖREX Fuarı'nın kooperatif ürünlerinin tanıtımı için önemli bir fırsat olduğunu belirten KÖY-KOOP Genel Başkanı Neptün SOYER, “ Ortaklarımız tarafından bin bir emekle üretilen farklı lezzetlere olan talep, her geçen gün artıyor. Yerel ürünlerin son yıllarda popüler olması bizleri mutlu ediyor. Antalya'da ortaklarımızın ürünlerini, Türkiye'nin her bölgesinden gelen katılımcıların yanı sıra, yurtdışından gelen misafirlerle de buluşturacağız. Bu tür fuar ve organizasyonlarda yeni fikirlerin ortaya çıktığına ve ortak çalışmaların doğduğuna, birçok kez şahit oldum. Sadece ürünleri tanıtmak değil, farklı işbirliklerinin yapılması bakımından da, böyle etkinlikler çok önemli. Başta Sayın Başkan Ali Çandır ve ekibi olmak üzere Antalya Ticaret Borsası'nı, bu kıymetli çalışmaları için kutluyorum. Böyle önemli etkinliklerin sadece Antalya ile sınırlı kalmamasını diliyoruz. Avrupa, Asya ve Uzakdoğu ülkelerinde de ülkemize özgü bu lezzetleri tanıtmak üzere, YÖREX'i uluslararası arenaya taşımalarını temenni ediyorum. Biz de KÖY-KOOP olarak her türlü desteğe hazırız” dedi.

TARIMDANHABER