Türkiye'de alanının tek fuar organizasyonu olan Helal ve Sağlıklı Ürünler Fuarı'nın altıncısı 22-25 Ekim 2015 tarihleri arasında GİMDES'in öncülüğünde DISCOVER EVENTS Organizasyonu ile İstanbul Kongre Merkezinde, düzenlenecek. 2010 yılında ilk defa düzenlenmesine rağmen büyük ses getiren fuarın ardından, bu yıl fuarın çok daha büyük olacağı ve daha çok firma ve alıcıyı bir araya getirmesi bekleniyor. Organizasyonun helal gıda, helal kozmetik, bilişim ve teknoloji sektörlerinden yerli ve yabancı önemli bir katılımın fuarda yer alacağı bekleniyor. Fuar, kongre, sempozyum, çalıştay ile birlikte ulusal-uluslar arası helal gıda ve helal kozmetik profesyonellerini ve devletin zirvesini bir araya getirecek.

Her yıl yüzde 100 büyüyen helal gıda pazarı, bu yıl GİMDES'in öncülüğünde, DISCOVER EVENTS organizasyonu ile ICC (İstanbul Kongre Merkezi'nde) iş potansiyelini artıracak. G20'den sonra Türkiye'deki en büyük ekonomi zirvesi olması planlanan fuar, Dünya Helal Konseyi (WHC)'ni de Ekim ayında ülkemizde ağırlanacak.

Bu tarihlerde İstanbul kongre vadisinde eş zamanlı olarak;

1-World Halal Council Genel Kurul toplantısı,

2-Uluslararası Helal Gıda Zirvesi,

3-Uluslararası HelalExpo Helal ve Tayyib ürünler Fuarı

4-Uluslararası Helal ve Tayyib konularında Fıkıh çalıştayı,

5-Uluslararası Helal İlaç ve tıp çalıştayları,

6-KOBİ Zirvesi

7- Helalen tayyiben Yemek Yarışmaları düzenlenecek.

Gıdadan giyime ilaçtan turizme geniş bir sektörü barındıran ''Helal ve Tayyib'' pazarının dünyada büyüklüğü 2.5 trilyon doları aşmış bulunuyor. 2 milyar Müslüman'ın yaşadığı dünyada hacmin önümüzdeki 10 yılda 3.5 trilyon doları bulacağı öngörülüyor.

Türkiye'de de ortalama 30 milyar dolara yaklaşan helal ve tayyib ürün pazarı her yıl yüzde 20 büyüyerek 10 yılda 150 milyar dolara ulaşması bekleniyor.

Helal ve tayyib pazarın hem iç hem ihracat tarafında hızla büyüdüğünü belirten uzmanlar Türkiye'de toplam gıda ihracatının yüzde 30'unu helal ve tayyib sertifikalı ürünlerin oluşturduğunu, gıda ihracatı her yıl yüzde 20 büyürken helal ve tayyib sertifikalı ürünlerin 10 yıl içinde yıllık 20 milyar dolara ulaşabileceği öngörülüyor. Önümüzdeki 10 yıllık süreçte gıda ihracatında helal ve tayyib sertifikalı ürünlerin payının yüzde 70'i bulacağı kaydediliyor.