Bir Asel Grup markası olan DISCOVER EVENTS tarafından organize edilen 3.Tümexpo 2015, 6. Helal Expo ve Allintech Fuarları 300 firma ve 40 bin ziyaretçinin katılımı ile Türkiye'nin 2023 hedefine ulaşmasında önemli adım üstlenen bir dizi organizasyona ev sahipliği yaptı.

TÜMSİAD (Tüm Sanayici ve İş Adamları Derneği) ve GİMDES (Gıda ve İhtiyaç Maddeleri Denetleme ve Sertifikalandırma Araştırmaları Derneği) ile ilk kez bu yıl ortak bir platform oluşturan DISCOVER EVENTS'in Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Ete, B2B görüşmeler neticesinde katılımcı firmaların yeni bağlantılar kurması ve yeni pazarları keşfetmelerine vesile olmaktan mutluluk duyduklarını belirtti.

İnovasyon teknolojileri zirvesinde savunma sanayisine tedarikçi olabilecek firmalar bir araya geldi. Üniversiteler ve firmalar, teknoparklarda yeni projeler üretmek amacıyla ilk adımları attı; fuara katılan Microsoft, 5 yaşındaki çocukların bilgisayar programlama ve yazılım üzerinde çalışmalarına imkan sağlamak amacıyla yeni atılımlar gerçekleştirdi. 2. Kobi Şurası Dünya Bankası Başkanı Jim Yong Kim (World Bank Group), İslam Kalkınma Bankası Başkanı Ahmad Mohammad Ali (IDB)'yi ağırlandı; KOBİ'ler için İslami finansla ilgili önemli kararlar alındı.

ZİRVE HER YIL TÜRKİYE'DE YAPILACAK

Önümüzdeki yıllarda bu alanda yapılacak zirvelerin ev sahipliğini yine DISCOVER EVENTS yapacak. Yirmi altı ülkeden gelen Dünya Helal Konseyi üyelerinin ağırlandığı Helal Zirvesi'nin her yıl Türkiye'de yapılacağının müjdesini veren DISCOVER EVENTS Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Ete, “Tıp, ecza, fıkıh ve kimya alanında yapılan şuralar neticesinde Helal kapsamındaki gelişmelerin, karar duyuruların temeli artık Türkiye'de atılacak" dedi.

PAKİSTAN YOĞUN İLGİ GÖSTERDİ

Pakistan'ın yoğun ilgi gösterdiği fuar, aynı zamanda Malezya, Cezayir, İsveç, Almanya, Belçika, Ürdün, Fas, Tunus ve Rusya'dan gelen katılımcı ve ziyaretçileri de bir araya getirdi. İlgili Bakanlıkların, sivil toplum kuruluşlarının katkı ve işbirliği ile Türkiye'nin en büyük ekonomi ve ticaret platformu olma yolunda ilerleyen TÜMEXPO Fuarı ile ilgili konuşan DISCOVER EVENTS Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Ete, “Türkiye'ye katma değeri olacak, stratejik öneme sahip fuar ve zirveler düzenlemeye devam edeceğiz. Pek çok sektör için ülkemizi bir üst olarak konumlandırmak gayreti içerisindeyiz. DISCOVER EVENTS olarak yılda 20-25 zirve ve fuar düzenlemeyi hedefliyoruz" dedi.

TÜRKİYE ÖNDER BİR ÜLKE OLACAK

Türkiye'nin helal gıda konusunda önder bir ülke olacağını belirten Discover Events'in Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Ete, Türkiye'nin helal gıda konusunda çok önemli bir noktada olduğunu aktarırken, 26 üye ülkeden temsilcilerin katıldığı Dünya Helal Zirvesini bundan sonra her yıl düzenli olarak Helal Expo Fuarı ile beraber Türkiye'de organize edeceklerini dile getirdi. Ete, bundan sonra neyin helal ya da neyin helal olmadığı tartışmalarının Türkiye'de yapılacağını ve alınan kararların Türkiye'den dünyaya yayılacağını anlattı. Tüm dünyada 2 milyarın üzerindeki Müslümanın, ürünler üzerinde Müslümanlara ait olmayan özel bir damgaya bakarak tüketim gerçekleştirdiklerini aktaran Ete, en büyük arzularının ise bütün Müslümanların ürün tüketirken ortak bir helal sertifika kodunda buluşması olduğunu dile getirdi.