Dönemsel olarak yapılan çalışmalar ve sorunlar ve çözüm önerilerinin değerlendirildiği toplantıya İl Müdürü Abdulkadir Karabulut,Bayburt Üniversitesini temsilen Prof. Dr. Vecihi Aksakal,Doç. Dr. Ümmü Gülsüm Erdoğan, Ziraat Odası Başkanı Abuzer Yıldırım Tepe, Ziraat Bankası Müdürü H. Ali Kasım, Tarım Kredi Kooperatifi Müdürü Yusuf Akbal, Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Yaşar Siypak, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkan V. Haydar Ali Karğı, Birlik Müdürü Veteriner Hekim Yunus Emre Zengin,İl Müdür Yardımcıları, Şube ve ilçe Müdürleri katıldı.

Toplantı başında genel bir değerlendirme yapan İl Müdürümüz Abdulkadir Karabulut; “6 yıldır rutin olarak devam edilen bu toplantılar tarımsal alanda çalışmaların doğru planlanması ve yürütülmesi bakımından önem arz etmektedir.Sektör paydaşları arasında koordinasyon ve işbirliğini geliştirerek ilimiz tarımında bir sinerji oluşturmaktadır. Bu anlamda bu günkü toplantımıza ev sahipliği yapan Bayburt Üniversitemize teşekkür ediyoruz.” Dedi.

Toplantıda bu yıl ilk kez düzenlenen yapılan Organik Ürünler Hasat Şenliği, yapılan diğer proje ve çalışmalar, çiftçilerin girdi temini ve faiz indirimli tarımsal kredi kullanımı konuları görüşülerek, öneri ve atılması gereken adımlar değerlendirildi.

TARIMDANHABER