Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Eğitim, Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanlığı ile Denizbank işbirliğinde yedincisi düzenlenen "Tarım ve İnsan" konulu ulusal fotoğraf yarışmasında sergilenmeye değer görülen fotoğraflar öğrencilerin, tarıma hizmet veren ve alan kurum ve kuruluşların sivil toplum örgütlerinin ve halkımızın tarımsal değerlere ilişkin sosyal ve bireysel duyarlılığını geliştirmek amacı ile 5 gün süre ile sergileniyor.

Konu hakkında açıklama yapan İl Gıda Tarım Ve Hayvancılık Müdürü İhsan Emiralioğlu, “Bereketli topraklarımızın çalışkan insanlarının fotoğraf karelerinden oluşan 'Tarım ve İnsan konulu fotoğraf sergisinin yedincisini Kahramanmaraş'ta sergilemekten büyük mutluluk duyuyoruz. Ülkemizin dört bir yanından tarımla ilgili fotoğrafların bulunduğu sergi, tarımın ne kadar önemli olduğunu ve ne gibi aşamalardan geçtiğini bizlere anlatmakta" dedi.

7. Tarım ve İnsan Fotoğraf Yarışmasına bu yıl 401 katılımcı 1.827 eserle katıldı, değerlendirmeye alınan 739 eserden 17 eser ödül, 156 eser ise sergileme ve albüm çalışması için seçildi. Serginin 13 MART 2016 tarihine kadar açık kalacağını belirterek sözlerine son verdi.

Tarım ve İnsan Konulu Fotoğraf yarışmasında Kahramanmaraş Onikişubat İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü personellerinden Abdüssamed Serdaroğlu sergileme ödülü aldı.