Doğu Anadolu Tarım ve Hayvancılık Fuar'ında; Tarım Kredi Kooperatifleri Erzurum Bölge Birliği Koordinatörlüğünde, Tarım Kredi Kooperatifi iştiraklerinden Gübretaş, Tarım Kredi Yem, Tareks Hayvancılık, Tarım Kredi Gıda, Tarkim ve Tarkplast Sulama Sistemleri firmaları stant açtı.

Tarım ve Hayvancılık fuarının açılışından sonra, Erzurum Valisi Dr. Ahmet Altıparmak, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Eyüp Tavlaşoğlu, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Osman Akar ve Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Şahin, Bölge Birliği Yönetim Kurulu Üyeleri ile birlikte Tarım Kredi standını ziyaret etti. Ziyarette Bölge Müdürü Ali Karaarslan tarafından stantta bulunan ürünler hakkında bilgi verildi.

Bölge Müdürü Karaarslan,“Tarımsal amaçlı fuarlarda kurumumuz hizmetlerinin tanıtımı, yeni teknolojilerin öncelikle kurumumuzun gerçek sahibi olan ortaklarımızla buluşturulmasının yanında daha geniş kitlelere hitap etme, hedef kitlemiz ile buluşulması ve pazar payımızın artırılmasına imkan sağlanması bakımından faydalı olmaktadır” dedi.

Tarımsal üretimde verimlilik ve kaliteyi önemli ölçüde etkileyen modern alet ve makine ile diğer tarımsal girdilerin sergileneceği, alım satım bilgi alışveriş imkânının elde edildiği Tarım ve hayvancılık fuarında; yeni teknolojik ürünler, traktörler, biçerdöverler, toprak işleme, ekim dikim makineleri, modern sulama aletleri, makine ve ekipmanları ilaç, gübre örtü alet ve ekipmanları ile diğer tarımsal aletler yer aldı.

Erzurum'da tarım ve hayvancılığın daha iyi seviyelere gelmesi, yaygınlaştırılması ve tarımla uğraşan çiftçinin, hayvancılık sektöründeki gelişmeleri, makine ve teçhizatları yakından takip etmeleri, amacıyla gerçekleştirilen fuarın açılışına, Bölge Müdür Yardımcıları Ali Furkan Özata, Bölge Birliği çalışanları, tarım kuruluşlarının daire müdürleri, üreticiler ile çok sayıda çiftçi ve davetli katıldı.