Prof. Dr. Nesimi Aktaş, insanoğlunun değişmezinin tarım ve gıda olduğunu belirterek, tarım ve gıdanın bugün itibarıyla dünyanın en önemli stratejik konuları arasında yer aldığını vurguladı. Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Mühendislik-Mimarlık Fakültesi tarafından düzenlenen 'İç Anadolu Bölgesi 2. Tarım ve Gıda Kongresi' başladı.

Nevşehir Dedaman Kapadokya Otel'de başlayan ve 30 Nisan'a kadar sürecek olan kongrenin açılışına; Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan, Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç, Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nesimi Aktaş, eski Tarım ve Köy İşleri Bakanı Prof. Dr. Hüsnü Gökalp, Nevşehir Tarım İl Müdürü Okan Yılmaz ve davetliler katıldı.

Kongrenin açılışını Kongre Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Nesimi Aktaş yaptı. Aktaş, 2023 itibarıyla dünya nüfusunun 8 milyarı, ülkemiz nüfusunun ise 80-85 milyonu bulmasının beklendiğini belirterek, "Artan nüfus ile birlikte değerlendirildiğinde sürdürülebilir nitelikte, sağlıklı, güvenli ve yeterli gıda üretimi dünyanın en kritik ve en önemli konuları arasında yer alacaktır” dedi.

Tarım ve gıdanın dünyanın sürekliliği açısından büyük önem arz ettiğine değinen Rektör Prof. Dr. Filiz Kılıç ise, “Bugün burada bulunan sizler ile gıdanın ve tarımın insan yaşamı için, dünyanın sürekliliği açısından ne kadar önemli olduğunu bir kez daha görmekteyiz" diye konuştu.

Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan'da, yaptığı konuşmada tarım politikalarının ülkelerin siyasal, ekonomik ve sosyal politikalarında önemli bir unsuru oluşturduğunu söyledi.