Fuar açılışına Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Konya Valisi Muammer Erol, Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, Konya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Seyfettin Baydar, Türkiye Ziraat Odaları Birliği Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, kurum amirleri, sektör temsilcileri ve çok sayıda çiftçi katıldı.

Açılışta konuşan Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, ''Bakanlık olarak özellikle ürünlerin ticarileşmesi noktasında, tüketicilerle üreticiler arasındaki fiyat farkının açıldığı değil, bilakis tüketicilerin de uygun fiyata mal aldığı, üreticilerin de kendini tatmin ettiği bir fiyatta, pazarda buluşmasını istiyoruz" dedi. Türkiye'nin en büyük, Avrupa'nın da üçüncü büyük tarım fuarının açılışına katılmaktan dolayı mutlu olduğunu dile getiren Tüfenkci, tarımın dünyada 2,5 milyar insanın geçim kaynağı olduğunu; çiftçi, sanayici ve tüketicinin iç içe olması gerektiğini kaydetti.

7 ayrı salonda toplam 86 bin metrekare alana kurulup 27 Mart 2016 Pazar gününe kadar açık olacak fuara; 60 ülke, 81 ilden 350 binin üzerinde ziyaretçi bekleniyor.