Türkiye lastik sektörünün yerli sermayeli lider markası PETLAS, dünya tarım sektörünün en önemli yıllık buluşması Agritechnica Exhibition 2019’da, küresel rekabete hazır olduğunu bir kez daha kanıtladı. 30 yılı aşkın bir süredir, yeni fikirler ve yenilikçi uygulamalarla dünya tarımının geleceğini belirleyen fuarda bu yıl da yer alan PETLAS, geniş bir kullanım alanına hitap eden ürün portföyünü sergiledi. 7 gün boyunca açık kalan ve küresel tarım sektörünün “ana buluşması” olarak nitelendirilen; 2850 katılımcının yer aldığı fuar, 130 ülkeden 450 bini aşkın ziyaretçiyi kendine çekti.

PETLAS’ın Agritechnica Fuarı’na bu yıl dördüncü kez katıldığını ifade eden PETLAS Uluslararası Satış ve Pazarlama Müdürü Oğuz Ay, “Bu fuara katılım bize her seferinde heyecan veriyor. Günümüzün ve geleceğin sürdürülebilir tarım trendlerinin tüm gereksinim ve beklentilerini en iyi şekilde karşılayan mükemmel ürün ve çözümlerimizle küresel rekabetin içerisinde yer almaktan heyecan duyuyoruz” dedi.

PETLAS’ın 2019 yılı başında Türkiye ve Fransa’da eşzamanlı gerçekleştirdiği lansmandan bu yana tarım fuarlarında başrol oynayan ve oyunun kuralını değiştiren tarım lastiği olarak nitelendirilen PT-TRAC, bu fuarda da büyük ilgi çekti. Türk sermayesi, mühendisliği ve emeği ile üretilen ve yeni nesil CupWheel teknolojisini kullanan PT-TRAC, yükün yüzeye eşit dağıtılmasıyla, en yüksek değerdeki çekiş oranını, en düşük düzeyde toprak sıkıştırma ile sağlayabilen sıra dışı bir traktör lastiği.

PT-TRAC, bu özellikleriyle yüksek performans, dayanıklılık ve yakıt tasarrufu oranları sunarken, toprağa en düşük düzeyde zarar verilmesini de sağlıyor. PT-TRAC, kaymayı azaltıp, sürükleme kuvvetini artırıyor; traktörün gücünü maksimum oranda toprağa aktarıyor. Performans ve yakıt tasarrufunun yanı sıra, sürüş yumuşaklığı ve konforunda da artış sağlıyor. Sıra dışı özelliklerle dünya tarımının yeni gözdesi olarak kabul edilen PT-TRAC, PETLAS’ın tarım üreticilerinin işledikleri toprağı ve traktörlerini korurken, yakıt gibi giderlerinden tasarruf etmelerine, işin bereketini artırmalarına yardımcı olacak ürün ve çözümleriyle sürdürülebilir tarımın geleceğine yön veren kuruluşlardan biri olma azminin somut bir göstergesini oluşturuyor.