8-9 Kasım'daki özel gün etkinliklerinin ardından 10 Kasım'da resmen açılacak olan fuarın, 90 ülkeden yaklaşık 3.000 katılımcı firma ve 465.000 ziyaretçi ile gerçekleşmesi bekleniyor. İki yılda bir düzenlenen ve 2013 yılında 91 Türk firması ve 2.000'i aşkın ziyaretçinin katıldığı AgriTechnica'da bu yıl 120 Türk firması yer alacak.

Tarımsal mekanizasyon alanındaki yeniliklerin sergileneceği AgriTechnica 2015 fuarı; güncel konularda konferanslar ve forumlara da ev sahipliği yapacak. Profesyonel bitki üretiminde kullanılan en son teknolojileri ve tarımsal yenilikleri, tarım alet ve ekipmanları çatısı altında buluşturacak olan fuarda, inovasyon ödülleri de sahiplerini bulacak.

Almanya'nın tarım ve gıda sektöründe önde gelen kuruluşlarından Alman Tarım Derneği (Deutsche Landwirtschafts – Gesellschaft) tarafından organize edilen AgriTechnica Uluslararası Tarım Makineleri Fuarı, toprak işleme tekniklerinden, organik tarıma; ilaçlamadan sektöre dair yazılım ve yedek parçalara kadar çok geniş bir yelpazede, farklı ülkelere ait şirketleri aynı çatı altında bir araya getiriyor.

KAYNAK: Gıda Hattı