Anadolu'nun en büyük tek parça kapalı salonu olma özelliğindeki fuar alanını sektöre kazandıran ELKA Fuarcılık ile 34 kooperatif ve 36 bin üreticinin dayanağı olan ÇUKOBİRLİK, güçlerini Çukurova Tarım Fuarı'nda birleştirdi. ÇUKOBİRLİK'in Adana-Mersin karayolundaki devasa tesisleri, ELKA tarafından bölge ve ülke ekonomisine kazandırılmış oldu. Adana ve Mersin başta olmak üzere bölgeye hitap eden fuar, ülkemizde düzenlenen diğer tarım fuarlarından farklı olarak, firmalara hem kapalı sergileme hem de uygulama imkanı sunan alanları ile kendine özgü bir fuar olarak göze çarptı.

YENİ UFUKLAR AÇILDI

ELKA Fuarcılık Genel Müdürü M. Bülent Yamaç, alışılan fuarcılık anlayışına farklı bir soluk getirmek için yola çıktıklarını söyledi. Fuarcılığa bölgede yeni ufuklar açtıklarını kaydeden Yamaç, "Çukurova Tarım Fuarı için, ELKA Fuarcılık olarak 22 bin metrekare kapalı alan yanında 5 bin metrekare açık sergileme alanı ve 80 dönümü kapsayan, dünyaca ünlü fuarların vazgeçilmezi olan 'uygulama tarlası' projesini hayata geçirdik" dedi. Yamaç, "Çukurova Tarım Fuarı'na inanarak bizlere destek veren 13 farklı ilden, 230 firma ve firma temsilcisi başta olmak üzere, tüm çiftçilerimize, iş dünyasına, bürokrat ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerine teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

HEDİYE TRAKTÖR

Çukobirlik Tesisleri'nde renkli günlerin yaşandığı Çukurova Tarım Fuarı, yeniliklere ev sahipliği yaptı. Fuarı ziyaret eden çiftçiler, firmaların geliştirdiği yeni tohum, gübre, traktör, biçerdöver, silaj makinesi, sap kırma makinesi ve drenaj sistemleri gibi her türlü tarım ekipman ve sistemlerini uygulamalı olarak görüp satın alma fırsatı bulurken, hediye traktör ve mibzer çekilişine de katıldı. Türkiye'de ilk kez bir fuarda düzenlenen ve Tarım Bakanlığı kayıt sistemlerinden herhangi birine kayıtlı çiftçilerin katılabildiği çekilişte, bir kişi KUBOTA'dan traktör, bir kişi ise SÖNMEZLER Tarım Makinaları'ndan mibzer kazandı.

SABAH