Ankarahaberleri06.com'un haberine göre, POLATLI Ticaret Odası ve Polatlı Belediyesi tarafından 1 – 4 Haziran tarihleri arasında düzenlenecek olan “Tarım Ekipmanları, Gıda ve Hayvancılık Fuarı” için 200 dolayında firmanın başvuru yaptığı belirtildi. Ticaret Odası Başkanı Ulvi Sakarya, “Amacımız Polatlı'yı bir fuar merkezi haline getirmektir. Yılda altı fuar yapabilecek kapasitemiz var” dedi.

Polatlı Ticaret Odası Başkanı Sakarya, Konya ve Eskişehir karayoluna yakın bir bölgede Polatlı şehir merkezinde 25 bin metrekarelik bir alana kurulacak olan fuar için çalışmaların hızla devam ettiğini söyledi. Zemin çalışmalarının Polatlı Belediyesi tarafından yapıldığını, zeminin halı ile döşeneceğini belirten Sakarya, “Polatlı Tarım Ekipmanları, Gıda ve Hayvancılık Fuarı'nı, TOBB Fuar Takviminde yer almasını sağladık. Böylece Türkiye'deki 15 oda ve borsaya gerekli duyuruları yaptık. Biz 200 firmanın katılımını hedefliyorduk. Şimdiden gelen başvurularla 300'e yaklaşıyoruz. Fuarın organizasyonunu Zümrüt Fuarcılık adında deneyimli bir firma ile yaptık. Polatlı, Ankara'nın en önemli tarım havzasıdır. B nedenle tarımsal fuarlar başta olmak üzere, farklı sektörler için de fuar düzenleme çalışmasına girmek istiyoruz” dedi.

TOPRAKLARIMIZDAKİ TARİHİ DE TANITACAĞIZ

Yılda altı kez olmak üzere bir çok sektörü kapsayacak biçimde fuar çalışması yapmak istediklerini belirten Sakarya, böylece Polatlı'da ekonomik bir sirkülasyon oluşturacaklarını, ilçedeki yakın ve uzak çağın tarihsel mirasını tanıtmınıda yapacaklarını söyledi.

Sakarya, “Sakarya Savaşı Cephesi Milli Parkımız var. Sakarya Savaşı'nın geçtiği bu toprakları tanıtmayı da amaçlıyoruz. Gerekirse fuar ziyaretçilerini şehrimizi gezdireceğiz. Sakarya Savaşı anıtları ve müzesini, Gordion müzesi ve Kral Midas Tümülüsü'nü tanıtacağız. Polatlı Belediyemizin tıpkı Kapadokya'daki gibi balon projesi de fuar zamanına kadar hayata geçecek. Böylece şehrimizin tanıtımı daha kolay olacak” diye konuştu.

ÜRETEN KADINLAR KOOPERATİFİ KURACAĞIZ

Ulvi Sakarya, şeker pancarı ekiminin yapıldığı beş köyde kadınlara yönelik bir kooperatif kuracaklarını belirterek, "Pancar Pekmezi üretim tesisleri için 500 bin liralık yatırım yapılacak. Amacımız kırsaldaki kadınların üretim yapmalarına katkı sağlamak" dedi.