Polatlı Belediyesi Fuar alanında gerçekleştirilen fuarın açılışında konuşan İl Müdürü Bülent KORKMAZ, Ankara'nın 12,3 milyon dekar tarım alanıyla Türkiye'de ilk üç il arasında yer alan önemli bir tarım kenti olduğunu söyledi.

Polatlı'nın buğday, şeker pancarı ve kuru soğan üretimiyle Ankara'nın ilçeleri arasında ürün çeşitliliği bakımından ilk sırada yer aldığını ifade eden KORKMAZ, "Fuarların açılması Ankara ve Polatlı'da tarımsal üretim ve kalitesinin artmasına katkı sunacaktır. Fuarlar üreticinin doğrudan makine üreticisiyle temasa geçtiği, bir araya geldiği buluşma noktalarıdır." dedi.

KORKMAZ, tarım alanında dünyayla rekabet edebilmek için teknolojinin daha fazla kullanılması gerektiğini, tarım fuarlarının tarımsal üreticiyi son teknolojiyle tanıştırdığını sözlerine ekledi.

İlçe Belediye Başkan Yardımcısı Muhsin AKDENİZ de Polatlı'nın son yıllarda önemli bir tanıtım atağı gerçekleştirdiğini, tarım fuarlarının da şehrin tanıtımına büyük katkı sunacağını dile getirdi.

Polatlı Belediyesi halk oyunları ekibinin gösterinin ardından açılışı gerçekleştirilen fuarda Kaymakam Mahmut Nedim TUNÇER, İl Müdürümüz Bülent KORKMAZ ve beraberindeki protokol üyeleri stantları tek tek gezerek, görevlilerle sohbet etti. Ankara'nın yöresel ürünlerinin tanıtıldığı ve İl Müdürlüğümüz çalışmaları hakkında bilgiler verildiği İl Müdürlüğümüzün standında yöresel ürünler hakkında bilgi alan protokol üyeleri, daha sonra fuar alanından ayrıldı.

Tarım makineleri, sulama sistemleri, tohum, gübrenin yanı sıra yöresel ürünler, kurutma, ambalajlama ve paketleme malzemelerinin yer aldığı 112 firmanın katılımıyla gerçekleşti.