Çin'de alım gücü yüksek, sağlıklı beslenmeye önem veren 200 milyonun üzerinde bir nüfus olduğunu belirten Kuru Meyve Tanıtım Grubu Başkanı Osman Öz, bu kitleye dünyanın en sağlıklı, lezzetli, enerji kaynağı ve kaliteli kuru meyvelerini tanıtmayı ve onların bu ürünleri daha fazla tüketmelerini hedefledikleni kaydetti.
Kuru Meyve Tanıtım Grubu'nun Pekin'deki basın toplantısına ulusal ve yerel basın mensuplarının yanı sıra sosyal medyada popüler kişiler, beslenme uzmanlarının da bulunduğu 30'a yakın kişi katıldı. Toplantıda, Pekin Ticaret Müşaviri İlker Özdem ve Pekin Büyükelçiliği Müsteşarı Bengü Yiğitgüden'de katılarak bir sunum yaptı.
Basın toplantısının yanı sıra tadım etkinlikleri de düzenlenen organizasyonda Türk Kuru inciri, kuru kayısısı, antep fıstığı ve kuru üzümü kullanılarak özel bir aşçı tarafından yaptırılan tariflerle hazırlanmış dört farklı tatlı da ikram edildi.
Basın toplantısıyla eş zamanlı olarak Pekin büyük hiper marketlerinin birinde tadım etkinliği 1-2 Temmuz tarihleri boyunca sürdü. Kuru Meyve Tanıtım Grubu 03-05 Temmuz 2015 tarihleri arasında Pekin Fuar merkezinde düzenlenen Pekin İthal Gıda Fuarı 2015 ( CİPFE 2015)'na katılıyor.