Selçuk Üniversitesi, Teknokent, Selçuk TTO ve TMMOB Konya Makine Mühendisleri Odası işbirliğiyle düzenlenen panele Konya Valisi Muammer Erol, Avrupa Birliği Yapısal Uyum Yönetim Otoritesi Daire Başkanı Ali Ergin, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Seyfettin Baydar ve ilgili kurumların temsilcileri ile çok sayıda davetli katıldı.

TARIM VE SANAYİ ENTEGRASYONU KONUŞULDU

Tarım ve hayvancılığın başkenti Konya'da tarım makinalarının her yönüyle ele alınıp masaya yatırıldığı panele ilgi büyüktü. Tarım ve sanayi entegrasyonunun konuşulduğu iki oturumlu toplantıya panelist olarak katılan İl Müdürü Seyfettin Baydar; makinasız tarımın mümkün olamayacağını söyledikten sonra, bakanlığın çiftçiye yaptığı desteklemelerin önemine işaret etti.

20 YAŞIN ÜSTÜNDE ÇOK SAYIDA BİÇERDÖVER VAR

Kırsal kalkınma yatırımlarının desteklenmesi üzerinde duran Baydar, tarım alet ve makinaları ekipman desteklemeleri kapsamında çiftçiye kazandırılan yeni tarım makinaları sayesinde üretimin arttığını söyledi. Anıza direk ekimle sağlanan tasarrufu örnek gösteren Baydar, biçerdöver kontrolleriyle ilgili bir hususa da dikkat çekti. Baydar, yapılan kontrollerde 20 yaşın üzerinde çok sayıda biçerdöver bulunduğunu, bunlarda dane kayıp oranının yüzde beş seviyesinde olduğunu, Konya'da bir yılda yüzde beşlik dane kaybının ekonomik değerinin tüm tarım makinalarına yapılan destekten daha fazla olduğunun altını çizdi.

Panelin sonunda, İl Müdürü Baydar ve diğer panelistlere birer plaket takdim edilerek teşekkür edildi.