TÜYAP Anadolu Fuarları A.Ş. tarafından Kocaeli'de ilk defa düzenlenen Doğu Marmara Tarım, Hayvancılık, Tavukçuluk ve Süt Endüstrisi Fuarı ve Doğu Marmara Sera, Bahçe ve Süs Bitkileri Fuarı 11 Nisan Çarşamba günü kapılarını açtı. Çevre illerden tarım ve hayvancılık ile ilgili birlik, kooperatif ve dernekler de fuarda stant açarken, Bolu İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü de yazılı ve görsel materyal, teknik personel, üretici ve öğrenci olarak yerini aldı.

Bolu İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünün organize ettiği ve Bolu Belediyesinin araç desteği ile katkıda bulunduğu fuara 1 gün üretici ve 1 gün öğrenci şeklinde olmak üzere 70 kişilik ziyaretçi katılımı sağlandı.

Fuar alanında yetkili personel tarafından karşılanan Bolu ekibi, stantları ziyaret ederken fuar yönetimi tarafındanbayan üretici ve geleceğin mühendis adaylarından oluşan kafile memnuniyetle karşılandı. Kırsal kesimde üretimin gizli kahramanları olan kadınlarımız bu vb. seyahatlerle vizyon sahibi olurken bilinçli ve kaliteli üretim adına rakiplerinin bir adım önüne geçmektedir. Üretim de daha büyük hedeflere yönlenen üretici bayanlarımızın bu düşünceleri fuar vb. Organizasyonların ne derece etkili olduğunun bir ispatı niteliğinde sayılabilir. Bunun yanında bir diğer faktör ise yoğun ve aralık vermeden süregelen çalışma ve aile hayatında da bir nebze mola ve farklı bir gün şansı diğer bir artı olarak karşımıza çıkmaktadır.

Konu hakkında açıklama yapan İl Müdürü İzzet MURAT;

“Kocaeli Doğu Marmara Tarım Fuarıilk kez düzenleniyor olmasının yanı sıra bir sanayi şehri gibi görünen Kocaeli'nin aslında bir arka bahçesinin olduğunu gösteren başarılı bir vizyon olmuştur. Traktör ve tarımsal mekanizasyon satışlarına büyük katkı sağlamasının yanı sıra yaratılan iş hacmi ile ülke ve bölge ekonomisine güç katan Fuarlar sektörün gelişimi yönünden de kritik nokta özelliğini sürdürmeye devam etmektedir.

Bunun yanı sıra bir ilk olarak Sera, Bahçe ve Süs Bitkileri kategorisi ile fark yaratmıştır. Bizler için mutluluk verici olan ise ilimiz üreticilerinin bu vb. organizasyonlara olan ilgisi. Bu ilgi yenilikleri ve üretimde kaliteyi getirirken beraberinde Bolu da üretime gözle görülür bir katkı sağlamaktadır. Tabii biz bakanlığımızın politikaları gereği kadınlarımıza pozitif ayrımcılık yaparak aslında kırsal üretimin gizli kahramanlarının nitelikli ve kaliteli üretim de başrol oynamalarını da sağlıyoruz.

Bizler için sevindirici olan bir diğer faktör ise kurumumuzun geleceğini oluşturacak olan mühendis adayı gençlerimizin de sektörü tanımak adına güzel bir sahne olan fuara katılım sağlamaları olmuştur. Bu bağlamda katılımcılara yararlı olmasını temenni eder araç desteğinden dolayı Bolu Belediyemize de teşekkür ederim” dedi.

Bolu İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü başta merkezi konumdaki büyük fuarlar olmak üzere talep, istek ve görüşler doğrultusunda birçok merkeze teknik gezi düzenlemektedir. Dilek, şikayet, talep vb. görüşleriniz için Bolu İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile irtibata geçebilirsiniz.

TARIMDANHABER