Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi Mühendislik-Mimarlık Fakültesi tarafından düzenlenen 'İç Anadolu Bölgesi 2. Tarım ve Gıda Kongresi' yapıldı.

Nevşehir Dedeman Kapadokya Otel'de yapılan kongreye Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan, Üniversite Rektörü Prof. Dr. Filiz Kılıç başta olmak üzere çok sayıda davetli katıldı.

Kongrede bir konuşma yapan Rektör Prof. Dr. Filiz Kılıç, “Bugün burada bulunan sizler ile gıdanın ve tarımın insan yaşamı için, dünyanın sürekliliği açısından ne kadar önemli olduğunu bir kez daha görmekteyiz. Bu toplantıda dünyanın varoluşuna sebep olan hava, su, toprak ve ateş arasında özellikle toprak ve suyun katkısıyla yetiştirilecek olan gıdanın ele alınmasıyla umuyorum güzel bir sonuç çıkacak. Ve bu sonuçların devletin karar alma mekanizmaları tarafından değerlendirilmesini ve uygulamaya konulmasını temenni ediyoruz. Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi olarak kurulduğumuz günden bu yana yaptığımız her türlü faaliyette şehrimize, bölgemize, ülkemize ve hatta uluslararası boyutta dünya bilimine katkıda bulunmaya çalıştık. Bundan sonrada bu çabamız devam edecek" diye konuştu.

Artan dünya nüfusunun gıda ihtiyacının karşılanmasının günümüzün en ciddi problemlerinden biri olduğunu söyleyen Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan ise, “Geniş bir etki alanına sahip olması nedeniyle tarım politikaları ülkelerin, siyasal, ekonomik ve sosyal politikalarının da en önemli unsurunu oluşturmaktadır. Bilindiği üzere ülkemiz coğrafi konumu nedeniyle dört mevsim ürün alınabilen, her türlü sebze ve meyvenin yetiştirilebildiği, tarımsal üretim açısından gerçekten eşsiz bir değere sahiptir. Stratejik ürünlerin üretimi ve pazarlanması ile birlikte dünya pazarını yönlendiren önemli ülkelerden birisiyiz. Böylesi önemli bir kongrenin Nevşehir'de ve Nevşehir Hacı Bektaş Veli Üniversitesi tarafından yapılması bizleri oldukça gururlandırmış olup, kongreden çıkacak sonuçların hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum" dedi.

Yapılan konuşmaların ardından bildirileriyle kongreye değer katan bilim insanları ile kongreye destek olan sponsorlara teşekkür belgesi ve plaket takdim edildi.(Kaynak: HBV Üniversitesi)