Gıda sektörünün ihracata açılan kapısı, Uluslararası Gıda Ürünleri ve Teknolojileri Fuarı - WorldFood İstanbul, 5 Eylül Çarşamba günü Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi'nde kapılarını açarken sektörün önemli bir çok konusu da fuar süresince uzmanlar ve sektör profesyonelleri tarafından ele alınacak. Dört gün boyunca gıda sektörünün geleceğini belirleyen önemli konularının masaya yatırılacağı Worldfood İstanbul'da Türkiye'nin önde gelen otel ve restoranlarının şefleri yapacakları şovlarla da fuara renk katacaklar.

Fuarın ilk günü 5 Eylül Çarşamba saat 13.30 – 15.00 arasında gıda sektörünün önemli konularının başında gelen Yeni Türk Gıda Kodeksi Yönetmeliği'nin getirdiği yenilikler ve değişiklikler 'Gıdada Sonraki Adım -Yeni Kodeksin Sunduğu Fırsatlar' bölümünde gündeme taşınacak. Tarım ve Orman Bakanlığı Gıda İşletmeleri ve Kodeks Daire Başkanlığı / Gıda Yüksek Mühendisi Emel Molla, bakanlık tarafından uygun bilgilendirmelerin neler olduğuna, mevzuata uygun olarak nasıl dizayn edileceğine, sahaya yeni sunulacak ürün etiketlerinin bu kapsamda nasıl hazırlanacağına ve bu bilgilerin broşür ve reklam tanıtımında nasıl kullanılacağına dair konularda bilgi verecek.

Fuarın ikinci günü olan 6 Eylül, Perşembe günü ise sektörün önde gelen markalarının temsilcileri MARSAP iş birliğinde "Tedarikçi Belirlemede Doğru Karar Nasıl Alınır?", TPF iş birliğinde "Değişen Perakende Sektöründe Nasıl Rafta Kalınır?" ve PLAT Türkiye iş birliğinde "Büyümenin Olmazsa Olmaz Faktörü 'Rekabet' İçinde Sürdürülebilirlik" panellerinde konuşacaklar.

MARSAP Eş Başkanı Ali Işıldar, Pizza Bulls Restoranları Satın Alma Müdür Yardımcısı Çiğdem Akarsu, MARSAP Başkan Yardımcısı, Taksim International Group Hotels Satın Alma Müdürü İlyas Akça, Apleona Satın Alma Müdürü Mümin Tunaboylu ve Pera Palace Hotel Satın Alma Direktörü Yiğit Çakmakkaya, "Tedarikçi Belirlemede Doğru Karar Nasıl Alınır?" panelinin konuşmacıları arasında yer alıyor.

Maltepe Üniversitesi İşletme ve Yönetim Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. S. Gonca Telli, Gürsoy Tarımsal Ürünler Yönetim Kurulu Üyesi Halit Gürsoy, Özhan Marketler Zinciri Genel Müdürü İbrahim Özhan, Sultanlar Grup Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mücahit Yıldız ile TPF Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı, Doğu Anadolu PERDER Başkanı, Düzgün Marketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Düzgün ise "Değişen Perakende Sektöründe Nasıl Rafta Kalınır?" panelinin dikkat çeken konuşmacıları olarak öne çıkıyor.

Fuarın ikinci günün son paneli olan "Büyümenin Olmazsa Olmaz Faktörü 'Rekabet' İçinde Sürdürülebilirlik" oturumunda ise PLAT Türkiye Müdürü Burak Aksoy, Oğuz Gıda Satış Direktörü Enes Örer, Sultanlar Grup Satış ve Pazarlama Direktörü Fikret Yıldırıcı, Coca Cola İçecek Pazarlama Müdürü Gözde Aksoğan ve Aynes Gıda Satış Müdürü Mustafa Yıldız yer alıyor.

Fuarın üçüncü günü 7 Eylül Cuma, "Geleceğin Beslenme Biçimini Ne Belirliyor? Gıda Teknolojileriyle Gelişen, Küresel Eğilimlerle Şekillenen Sağlık ve Beslenme" başlıklı panelde,Herbalife Güneydoğu Avrupa Direktörü Samet Serttaş'ın moderatörlüğünde, Nielsen Gıda Sektörü Lideri Elçin Deryal, Hasan Kalyoncu Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü'nden Prof.Dr. Gülden Pekcan ve Gentest Enstitüsü Direktörü Dr. Serdar Savaş'ı ağırlayacak.

TARIMDANHABER