6 ay süresince 5 milyon yabancı, 3 milyon yerli turistin ziyaret etmesi beklenen “Expo 2016 Antalya”da TİM Çadırı'nda Koordinasyonunu Ege İhracatçı Birlikleri'nin yürüttüğü Zeytin ve Zeytinyağı Tanıtım Komitesi (ZZTK), Kuru Meyve Tanıtım Grubu (KMTG) ve Su Ürünleri Tanıtım Grubu (STG)'nin de aralarında yer aldığı 11 tanıtım grubu yer aldı.

Tanıtım Gruplarının 6 ay boyunca “Expo 2016 Antalya”da Türk ürünlerinin tadımını ve tanıtımını gerçekleştireceğini belirten Zeytin ve Zeytinyağı Tanıtım Komitesi Başkanı M. Kadri Gündeş, 51 ülkeden katılımcının yer aldığı organizasyonun Türk ihraç ürünlerinin tanıtımı için büyük bir fırsat olduğunu kaydetti.

Türkiye'nin 1.7 milyar liralık yatırım bedeliyle hayata geçirdiği EXPO Fuar Alanı'nın 2011 yılında projesi onaylandıktan sonra 3 yılda hayata geçirildiğini ifade eden Gündeş, “Türkiye'nin yaptığı bu yatırımlar doğru tanıtım stratejisiyle Türkiye'nin, Antalya'nın ve ihraç ürünlerimizin daha fazla tanıtımını gerçekleştireceğiz. Türkiye'nin 2023 yılı ihracat hedeflerine ulaşması için bu tür organizasyonların ülkemizde artmasını bekliyoruz” diye konuştu.

TİM Çadırı'ndaki sektörel tanıtım grupları stantlarını ziyaret edenler arasında Ekonomi Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Tarık Sönmez'de yer aldı.

29 Nisan – 1 Mayıs 2016 tarihleri arasında Antalya'da düzenlenecek olan “TİM Delegeleri İstişare Toplantısı” sırasında Sektörel Tanıtım Gruplarının yer aldığı TİM Çadırı'nı Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi ve TİM Yönetim Kurulu üyeleri de ziyaret edecek.