Baskil ilçesinde düzenlenen Tarla Günü etkinliğine, Baskil Kaymakamı Uhut Emre Koyuncu, Elazığ Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Turan Karahan, Şube Müdürleri, personeller ve üreticiler katıldı.

Etkinlikte konuşan Elazığ Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Turan Karahan, “İlimizde, 5 dekar alanda kekik, 3 dekar alanda tıbbi adaçayı, 3 dekar alanda melisa ve 1 dekar alanda stevia demonstrasyon çalışmaları için çiftçilerimize 31 bin 500 adet kekik fidesi, 12 bin adet tıbbi adaçayı, 13 bin adet melisa oğul otu ve 6 bin 400 adet stevia fideleri dağıtımı yaptık” diye konuştu.

İl Müdürü Karahan, şunlar kaydetti:

“Demonstrasyon çalışmalarını yeterli aile işgücü olan, parçalı ve küçük arazisi olan, sulama imkanları bulunan ve en önemlisi bu bitkileri yetiştirmeyi isteyen çiftçilerle gerçekleştirdik. Çiftçilerimize ekim ya da dikim materyalinin ücretsiz sağlanması yanında teknik destek vererek, ürünlerinin gelişmiş laboratuvarlarda ücretsiz olarak analizlerinin yapılması gibi desteklerde sağladık. Bugün de Baskil İlçesi Düğüntepe Köyü çiftçisi aynı zamanda köy muhtarı olan Kenan Özdemir'in yaklaşık 1-1,5 dekar alanda yetiştirmiş olduğu kekik, adaçayı ve melissa (oğul otu) bitkilerinin tarla günündeyiz. Üreticimiz iki biçim sonunda Adaçayında dekara 60 kilogram, melisa (oğul otu) 50 kilogram ve kekik 30 kilogram verim almış ve bugün de üçüncü biçimini yapacaktır. Üreticimize emeklerinden dolayı teşekkür ediyor, diğer üreticilerden de aynı ilgiyi bekliyoruz.”

TARIMDAN HABER