2010 yılından buyana 5 yıldır bu kongre için hazırlık yapan Türk Veteriner Hekimleri Birliği, kongreye yönelik çalışmalarını tamamladı. 13-17 Eylül tarihleri arasında İstanbul'da yapılacak olan kongreye, bilimsel tebliğler damga vuracak. 55-60 ülkeden katılımcılar bilimsel tebliğ sunacaklar. Kongredeki bilimsel tebliğleri takip etmek için de 700 yabancı izleyici kayıt yaptırdı.

32'nci Dünya Veteriner Hekimliği Kongresi ile ilgili çalışmaları Tarımdan Haber'e değerlendiren Türk Veteriner Hekimleri Birliği Merkez Konseyi Başkanı Talat Gözet, bu kongrenin ülke tarım ve hayvancılığı için önemine işaret etti. 3 yılda bir dünyanın farklı ülkelerinde yapılan bu kongrenin Türkiye'de yapılmasına 2010 yılında karar verildiğini hatırlatan Gözet, “5 yıldır bu kongre için çalışıyoruz" dedi.

13-17 Eylül tarihleri arasında yapılacak olan kongreye dünya ölçeğinde önde gelen 1500 sektör temsilcisinin katılacağını bildiren Gözet, bilimsel tebliğler faslının tamamlandığını belirterek, “Kongrede 55-60 ülkeden katılımcı tebliğlerini sunacak. Bu tebliğleri izlemek için de 700 yabancı kayıt yaptırdı" dedi.

Kongredeki birinci amaçlarının ülkeyi tanıtmak olduğunu ifade eden Gözet, “İkinci amacımız da mesleğimizle ilgili sektörün üretimini tanıtmak ve ihracat şartlarını pazarlayabilmektir" diye konuştu. Gözet, Türkiye'deki veteriner hekimlerin de kongrede, dünyadaki son bilimsel gelişmeleri yakından görme fırsatı bulacağını kaydetti.