31 Ağustos – 2 Eylül 2015 tarihleri arasında Çin'in Şanghay kentinde düzenlenen 18th ACLE All China Leather Exhibition Fuarı'nın Türkiye Milli Katılım Organizasyonu'nu 16. kez Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği gerçekleştirdi.

18th ACLE All China Leather Exhibition Fuarı'na 37 farklı ülkeden 1044 firmanın katıldığını, uluslararası düzeyde en büyük katılımın Türkiye tarafından sağlandığını kaydeden Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Erkan Zandar, Türkiye'den 24 firmanın Çin'e ihracatını arttırmak için fuara katılarak tanıtım yaptığını belirtti.

Her türlü deri ve deri ürünleri, deri ile ilgili kimyasal maddeler, ayakkabı, çanta, saraciye, deri sanayi ile ilgili makine ve ekipmanın sergilendiği fuar ile eşzamanlı Shanghai Moda ve China International Footwear fuarları da düzenlendiğini anlatan Zandar, “Fuar, Çin deri piyasasını yakından izleme ve inceleme, ihraç ürünlerimizi pazara tanıtma olanağı tanıması bakımından önem arz ediyor. Türkiye'nin yanı sıra Avustralya, Brezilya, Etiyopya, Fransa, Almanya, Endonezya, Hindistan, İtalya, Japonya, Kore, Pakistan, İspanya, Tayvan, Tayland, Birleşik Krallık ve ABD'nin ülke katılımları oldu” diye konuştu.

Fuar süresince Türk firmalarının sergilenen işlenmiş deri, deri kimyasalları ürünlerimiz katılımcı firmalarımız tarafından ziyaretçilere tanıtıldığına işaret eden Zandar, şöyle devam etti: “Katılımcı Türk firmalarımız gerek mevcut alıcıları, gerekse potansiyel yeni alıcılar ile verimli iş görüşmeleri gerçekleştirdi. Türk firmalarımızın fuar ile ilgili beklentileri karşılandı. Çin deri sektörü için her zaman önemli bir pazar ve pazardaki varlığımızı korumamız ve genişletmemiz gerekiyor.”

Simay Bülbül Türk derisini tanıttı

Firmaların güncel koleksiyonlarını sergilediği fuarda Deri Tanıtım Grubu standında Deri'n Fikirler 5.Deri Tasarım ve Üretim Yarışmasında finalinde yarışan tasarımcı ve mühendislerin derileri ve mamul ürünleri sergilendi.

Ziyaretçilerin ilgi odağı olan Deri Tanıtım Grubu standında Deri'n Fikirler Deri Tasarım ve Üretim Yarışması Danışmanı ünlü tasarımcımız Simay Bülbül de yer aldı. Gelen ziyaretçilere Türk deri sektörünün tasarımdaki gücü ve gelişimi üzerine bilgiler verdi.

Türk tasarımcılar ile deriler mühendislerinin takımlar oluşturarak, tasarımcıların hayal gücü ve deri mühendislerinin teknik bilgisi ile üretilen inovatif deri yüzeylerinin yer aldığı yarışma, konsept olarak tasarımcı, mühendis ve sanayicinin beraberliğinin gerçekleştiği dünyada tek yarışma konumunda.

Fotolu: Türk deri ihracatçıları Çin'de düzenlenen 18th ACLE All China Leather Exhibition Fuarı'ndan ticari bağlantılarla döndü.