Konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada Söğüt, şunları kaydetti: "9.su düzenlenecek olan Adana Tarım ve Adana Sera-Bahçe Fuarı 18-22 Kasım 2015 tarihleri arasında katılımcıların ziyaretine açılacaktır.

Tarımda yeni gelişen bilgi ve teknolojilerin çiftçilerimize aktarılmasıyla ülke tarımının gelişmesinde önemli yere sahip olan bu fuar organizasyonunun, ilimizde gerçekleşmesi bizler için ayrı bir gurur ve mutluluk kaynağıdır.

Tarımsal üretimimizin yanında tarıma dayalı sanayi varlığımızda gün geçtikçe artmaktadır. İlim sahip olduğu tarım potansiyeli ve konumu itibariyle yurt dışı yatırımcılarının da ilgi odağı olmaktadır.

Çiftçilerimizin ve katılımcı firmaların göstermiş oldukları ilginin memnuniyet verici ölçüde olduğu, günden güne teknolojinin önemini kavrayıp benimseyen çiftçilerimizin, bu yıl Tarım Fuarına daha fazla ilgi göstereceğini düşünmekle beraber, Tarım Fuarlarının Çiftçilerimiz için son derece yararlı etkinlikler olduğu kanaatindeyim.

Fuar süresince Tarım Bakanlığımızın çatısı altında ilimizde bulunan diğer tarımsal kurumlarla birlikte çiftçilerimizin ve tüketicilerimiz ilgini çekeceğini düşündüğümüz bir çok konuda etkinliğimiz olacak ve Bakanlığımız web Tarım TV ekranından da canlı olarak yayınlanacaktır. Arıcılar Birliğimizle ortaklaşa 5. Bal Teşvik Yarışmasını gerçekleştireceğiz. Yine Üniversitemiz çok değerli öğretim üyeleri de paneller düzenleyecektir.

Tarım Fuarının başarısının çiftçilerimizin sektöre daha geniş bir perspektiften bakabilmelerine, dolayısıyla Adana tarımının sahip olduğu potansiyelin en yararlı şekilde değerlendirilmesine vesile olacağını diler, 18-22 Kasım 2015 tarihleri arasında 9.su düzenlenecek olan "Adana Tarım" ve "Adana Sera-Bahçe" Fuarına tüm çiftçilerimizi ve vatandaşlarımızı katılımını bekleriz"