Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Nuray Karatepe, Bolu Civril Ayşe Fasulyesi Üretim Koordinatörü Ayşe EKDİOĞLU, teknik personel ve projelerde gönüllü yer alan ve tamamı kadınlardan oluşan 90 kişi 2 otobüslük fuar kafilesi İl Müdürlüğünden hareketle Manisa'ya ulaştı. Dünyaca meşhur Şirince gezisiyle başlayan gün serbest zaman ve sonrasında dinlenmeyle devam etti.

Fuar alanında yetkili personel tarafından karşılanan Bolu ekibi, stantları ziyaret ederken fuar yönetimi tarafından da tamamı bayanlardan oluşan kafile memnuniyetle karşılandı. Kırsal kesimde üretimde başrolü oynayan kadınlarımızın bu vb. seyahatlerle vizyon sahibi olurken üretim hedeflerini arttırmayı düşündükleri gözlemlenmiştir. Bunun yanı sıra yoğun ve aralık vermeden süregelen çalışma hayatında da bir nebze de olsa mola verme şansı diğer bir artı olarak karşımıza çıkmaktadır.

Manisa 11. Uluslararası Tarım Hayvancılık Fuarı' Manisa Büyükşehir Belediyesi Fuar Merkezi'nde düzenlenen törenle kapılarını açarken İzmir, Ankara, İstanbul başta olmak üzere 15'in üzerinde ilden 120 firmanın katılımıyla gerçekleşti. Traktör ve tarımsal mekanizasyon satışlarına büyük katkı sağlamasının yanı sıra yaratılan iş hacmi ile ülke ve bölge ekonomisine güç katan Fuarlar sektörün gelişimi yönünden de kritik nokta özelliğini sürdürmeye devam etmektedir.

Konu hakkında açıklama yapan İl Müdürü Fahri TETİK;

“İlimiz çiftçileri son yıllarda daha bilinçli tarım yapmaktadır. Gelişime paralel gidebilmek adına fuarların takibi önemini her daim sürdürmektedir. Üreticimiz tarım alanındaki yenilikleri, bu alanlarda kullanılan yeni makineleri, tohumları ve diğer faaliyetleri öğreniyor ve kendini çağa adapte edebilme fırsatı bulmaktadır.

İl Müdürlüğümüzce hazırlanan ve İl Özel İdaresinin Kırsal Alanda Yaşayan Çiftçilerimizi Tarımsal yeniliklerle buluşturma adına finanse ettiği bu proje ile kurumlar arası işbirliğinin kazananı değerli halkımız olmaktadır. Kazanan halkımızın da kırsal üretimin lokomotifi olan bayanlarımız olması ise ayrı bir mutluluk kaynağımızdır. Bakanlığımız özellikle kadın üreticilerimize her alanda olduğu gibi pozitif ayrımcılık devam etmekle birlikte, İlimiz üreticilerinin teknik gezilerimize olan ilgi ve alakası da bilinçli üretim ve iyi tarım uygulamaları açısından sevindirici olan farklı bir noktadır. Fuarlarımız özellikle global rekabet ortamında üreticilerimizin faydalanması gereken bir açık kaynak görevi üstlenmektedir. Bunun yanında teknik ve teknolojik destekli üretim vizyonu üstlenerek çiftçilerimize ayrı bir pencere aralamak gibi kritik bir görevde üstlenmektedir” dedi.

Bolu İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü başta merkezi konumdaki büyük fuarlar olmak üzere talep, istek ve görüşler doğrultusunda birçok merkeze teknik gezi düzenlemektedir.

TARIMDAN HABER