Ankara, Türkiye'nin en kapsamlı ve Avrupa'nın 3'ncü büyük fırıncılık teknolojileri fuarına hazırlanıyor.

5-8 Mart tarihleri arasında Ankara'da ATO Congresium'da yapılacak IBATECH fırıncılık fuarına geçen yıl 103 firma katılırken, bu yıl 170 firmanın katılacağı açıklandı. Fuarın, fırıncılık ve pastacılık sektörünün gelişmesine katkı sağlayacağı kaydediliyor.

TÜKETİCİNİN TERCİHİ DEĞİŞTİ

Messe Stuttgart Ares Fuarcılık Proje Koordinatörü Funda Kunduz, sürekli değişen ve gelişen tüketici tercihlerinin fırıncılık ve pastacılık sektörlerini de doğrudan etkilediğini ve perakende satış noktalarındaki çeşitliliğin de artmasıyla tüketicinin zihnindeki fırın/pastane algısının değiştiğini kaydetti.

"İşte bu nedenle fırıncılık ve pastacılık sektörleri de sürekli bir gelişim gösteriyor. IBATECH Ankara, sektör öncülerinin bu gelişimi tüm sektörle paylaşmasını ve sektörün büyümesini hedefleyerek bu işlevini her yıl başarıyla yerine getiriyor" diye konuşan Kunduz, şunları kaydetti:

GÜNLÜK 115 MİLYONLUK TÜKETİM"

Türkiye'nin küresel anlamda en önemli oyunculardan biri olduğu ekmek, pasta, dondurma ve çikolata teknolojilerinin tüketim oranı da günde 115 milyona ulaştı. Türkiye ekmek, pasta, çikolata, dondurma teknolojileri sektöründe en çok ihracatı Rusya, Arap Ülkeleri, Türki Cumhuriyetler ve Balkan ülkelerine yapıyor"

IBATECH 2015 fuarının bölgesel anlamda sektörün en etkili pazarlama etkinliği olduğu bundan dolayı da Türkiye'nin ihracatı için çok önemli bir platform olarak görülüyor.

TARIMDAN HABER