Fuarların açılış törenine; Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi, Batman Valisi Ahmet Deniz, Batman Milletvekili Ataullah Hamidi, Batman Belediyesi Başkan V. Ertuğ Şevket Aksoy, İl Müdürü Nurettin Kiyas, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, Kurum Müdürleri, STK temsilcileri, yatırımcılar ve vatandaşlar katıldı.

SANAYİLEŞİRKEN TARIMI ASLA İHMAL ETMEMELİYİZ

Açılış töreni öncesi kürsüde bir konuşma yapan Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi, “Batman'da inşaat sektörü her yıl büyüyerek devam etmekte ve Batman için inşaat çok önemlidir. Batman bir yandan sanayi kentine doğru giderken, aynı zamanda da bir tarım kenti olarak yürüyüşüne devam etmektedir. Dünyanın en büyük sanayi üretimi yapan ülkelerin aynı zamanda dünyanın en büyük tarım ülkeleri olduğunu da görüyoruz. Onun için bir yandan sanayileşirken, bir yandan da tarımı asla ihmal etmememiz lazım. Türkiye'yi bol, kaliteli, ucuz ve dünyayla rekabet edebilen ürünler yetiştiren bir tarım ülkesi haline getirmek en önemli hedeflerimizden biridir” dedi.

BACILARIMIZA ÇOK ÖNEM VERDİĞİMİZİ GÖRECEKSİNİZ

Ardından kürsüye gelerek söz alan Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, “Özellikle bacılarımıza çok önem verdiğimizi göreceksiniz. Tarım Bakanı olarak bacılarımızın, analarımızın ve kızlarımızın bizlerde çok emeği var. Projelerimizde inşallah hep beraber onları kalkındıracağız. Yolumuz uzun çok daha çalışmamız lazım” dedi.

Batman'a üçüncü gelişi olduğunu ve her gelişinde kenti gelişmiş gördüğünü belirten Fakıbaba, “yeterli mi vallahi değil daha çok çalışmamız lazım. Havaalanına gelirken uçaktan bakıyorum Batman'a mükemmel bir şehir.

ZENGİN TOPRAKLARIN FAKİR ÇOCUKLARIYIZ

Ama hala da zengin toprakların fakir çocuklarıyız. İşsizlik yüzde 20'lerin üzerinde, bu doğru bir olay değil. Mutlaka hükümet ve devlet olarak bunun üstesinden geleceğiz. Yeter ki bizi rahat bıraksınlar. Yeter ki başkalarına kanmayalım arkadaşlar. Biz başaracağız Allah'ın izniyle başarmak zorundayız. Niçin, sizin için. Nasıl başaracağız vallahi sizinle başaracağız. İnşallah hep birlikte büyük bir Türkiye'yi düşmanlarımıza korku veren mazlumların yanında olan insanların ülkelerin yanında büyük bir Türkiye'yi beraber kuracağız. Temellerini atmışız ve büyütmeye devam edeceğiz.” Şeklinde konuştu.

Konuşmaların ardından Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi, Batman Valisi Ahmet Deniz, Batman Milletvekili Ataullah Hamidi, Batman Belediye Başkan V. Ertuğ Şevket Aksoy ve İl Müdürü Nurettin Kiyas stantları gezerek, incelemelerde bulundu.

TARIMDAN HABER