Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Tarım Reformu Genel Müdürlüğü, İl Müdürlüğü Tarımsal Altyapı ve Arazi Değerlendirme Şube Müdürlüğü ve Yüklenici firma tarafından 31 Ağustos-18 Eylül tarihlerinde Odunpazarı-Tepebaşı Arazi Toplulaştırma ve Tarla İçi Geliştirme Hizmetleri Projesi kapsamında ilgili kurum ve kuruluşlar ile projeye dahil olan yerleşim alanlarında muhtarlar ve vatandaşların katılımlarıyla, proje kapsamındaki yerleşim birimlerinde bilgilendirme amaçlı toplantılar düzenlendi.

Eskişehir Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından konuyla ilgili olarak yapılan açıklamada şunlar kaydedildi: "Bu kapsamda ilimizde, Odunpazarı ilçesinde 13, Tepebaşı ilçesinde 7 mahalle olmak üzere toplam 20 yerleşim bölgesi Arazi Toplulaştırma ve Tarla İçi Geliştirme Hizmetleri Projesine dahil edilmiştir. Gerçekleşen toplantılarda 2014 yılında ihalesi tamamlanan projenin aşamaları, uygulamada karşılaşılabilecek sosyal ve teknik konular ele alınmış ve bilgilendirme yapılmıştır.

Yapılan bilgilendirme toplantılarında Tarım Reformu Genel Müdürlüğünden Kontrol mühendisleri Zir.Müh. Kürşat DEMİREL ve Har.Müh. Hayati KAYAOĞLU arazi toplulaştırması ile ülkemiz tarımının sürdürülebilirliği, girdi kaynaklarının daha verimli ve etkin kullanımı, çiftçilerimizin ekonomik anlamda daha fazla kazanç sağlaması açısından önemli olduğunu belirten konuşmalarının ardından katılımcılara toplulaştırmanın teknik, idari ve sosyal boyutu ile proje ve uygulamalar hakkında sunum yapılmıştır. Tüm toplantılarda da karşılıklı değerlendirmeler ile fikir alış verişinde bulunulmuştur"