Ankara Atatürk Kültür Merkezin'de gerçekleştirilen ve 10-13 Eylül tarihleri arasını kapsayan Agrotec 2015 19.Uluslararası Tarım ve Tarım Teknolojileri Fuarı kapılarını ziyaretçilere açtı.

Tarım Kredi Genel Müdürü İrfan Güvendi, Genel Müdür Yardımcıları Hüsamettin Gülhan, Ayhan Cürebal ve Kazım Çalışkan da ilk gününde fuarı ziyaret edenler arasında yer aldı. Genel Müdür Güvendi, beraberindekilerle başta Tarım Kredi Kooperatifleri olmak üzere fuarda açılan tüm stantları tek tek dolaşarak sergilenen ürünlerle ilgili bilgi aldı.

Stant ziyaretlerinin ardından Genel Müdür Güvendi, Bereket TV ve Makine TV muhabirlerinin sorularını yanıtladı.

Fuarın ilk gününde Strateji Geliştirme ve Teşkilatlandırma Daire Başkanı Fikret Doğan Ankara Bölge Müdürü Veli Altunkaş, Strateji Geliştirme Müdürü Oğuzhan Akyol, Bölge Müdür Yardımcısı Kalender Yılmaz ile bazı şirketlerin yetkilileri de hazır bulundu.

Amacı tarım sektöründe faaliyet gösteren tüm imalatçıları sektöre ait kurum, kuruluş ve işletmeleri çiftçilerle bir araya getirmek, imalatçıların en son sistem ve teknolojiyle ürettikleri makinelerini ve imalatlarını gerek rakiplerine gerekse ziyaretçiye sergilemeleri için uygun zemin hazırlamak olan Agrotec Tarım Fuarı, ilk gününde çok sayıda ziyaretçiyi ağırladı.

Agrotec, Türk üreticisine ve tüketicisine dünya kapılarını açarak ithalat ve özellikle ihracat imkanları sunuyor. Sektörün en eski tarım fuarı olma özelliğine sahip olan Agrotec, yurt içinde faaliyet gösteren birçok firmaya yurtdışı kapılarını açarken, yurtdışında üretim yapan birçok firmaya da Türkiye'de çalışma imkanı sağlıyor.