İstanbul Hububat Bakliyat Yağlı Tohumlar ve Mamulleri İhracatçıları Birliği Koordinasyonu'nda, düzenlenen "Özel Nitelikli Alım Heyeti Programı” kapsamında Türkiye'ye gelen "Gulf Group of Companies'' CEO'su Ko Ko Latt, Ege İhracatçı Birlikleri'nde 10 firma ile ikili iş görüşmeleri yaptı.

"Gulf Group of Companies'' bünyesindeki , K K Myanmar Co., Lt, firmasının sağlıklı gıda ürünleri ithalatı gerçekleştirdiğini anlatan Ko Ko Latt, Türkiye'den Myanmar'a sağlıklı gıda ürünleri ithal etmeyi, bu vesile ile Türkiye ve Myanmar arasında iyi ilişkiler kurmayı arzu ettiklerini ifade etti.

Mynamar'da ağırlıklı olarak çok da sağlıklı olmayan palm yağı tüketildiğini anlatan Latt, “Zeytinyağı ise fazla bilinmiyor. Ülkemizde Palm yağı yerine daha faydalı ve sağlıklı olan zeytinyağının tüketilmesini amaçlamaktayız. Mynmar'daki zeytinyağı pazar fiyatlarını ve talepleri araştırıyoruz. Umuyorum ki bu pazarda hem Türkiye hem de Mynmar için karşılıklı fayda sağlayacak anlaşmalar gerçekleştireceğiz” şeklinde konuştu.

Myanmar 50 milyonluk keşfedilmeyi bekleyen bir pazar

Türkiye'nin 2014/15 sezonunda Myanmar'a 90 bin dolarlık zeytin ve zeytinyağı ihraç ettiğini belirten Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Gürkan Renklidağ, 50 milyon nüfuslu Myanmar'ı keşfedilmeyi bekleyen, gelişebilecek bakir bir pazar olarak gördüklerini kaydetti.

Myanmar'ın en büyük gruplarından biri olan "Gulf Group of Companies'' ile başlayan işbirliğinin devamını arzu ettiklerini anlatan Renklidağ, “Türkiye'de son 15 yıldaki ağaç varlığı sayısının artışı önümüzdeki yıllarda rekolte artışını beraberinde getirecek. Türk zeytin ve zeytinyağının katma değere dönüşmesi için tanıtım ve pazarlama çalışmalarımızı kesintisiz sürdüreceğiz” dedi.

"Gulf Group of Companies'' CEO'su Ko Ko Lat ile Ege Zeytin ve Zeytinyağı İhracatçıları Birliği üyesi 10 firma ikili iş görüşmesi yaptı.