Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, seçim gezileri kapsamında Çorum'daydı. Abide Meydanında halka hitap eden ana muhalefet lideri Kılıçdaroğlu, partisinin seçim vaatlerini anlattı.

Kılıçdaroğlu'nun çiftçiye vaatleri arasında şeker pancarı da vardı. Kılıçdaroğlu, “Şeker pancarı ektirmiyorlar. Biz Ecevit geleneğinden geliyoruz. Ecevit'e de afyon ektirmiyorlardı 'Ekeceğiz' dedi. Biz de şeker pancarını ekeceğiz. Köylü de kazanacak. Kim kaybedecek? 'Ekmeyeceksin' diyenler kaybedecek. Amacımız da o onları susturmak" dedi.

Türkiye Ziraat Odaları Birliğinin 26. Genel Kurul toplantısına katıldığını ve burada çiftçi temsilcilerine söz verdiğini söyleyen Kılıçdaroğlu şunları kaydetti: “Mazot ne olacak. Dün Türkiye Ziraat Odalarının genel kurulundaydım. Çiftçi temsilcileri ne olacak. Onlara şu sözü verdim hiç meraklanmayın. CHP iktidarında mazot çiftçi için 1.5 TL olacak. K1 belgesi dolaysıyla şoför esnafının işkence çektiğini. Bu uygulamaların tamamına son vereceğiz. Bizim için alın teri önemli. Üreten önemli. Çalışan önemli. İstihdam yaratan önemli. Çiftçiye bitirdiler"