ÖZEL HABER

Türkiye'nin pancar üretiminden çekilmesine neden olacak olan 'Üretim Reformu Paketi' ile ilgili olarak Cargill'in üyesi olduğu Nişasta ve Glikoz Üreticileri Derneği (NÜD)'den manidar bir eleştiri geldi.

NÜD Başkanı Rint Akyüz, Tarımdan Haber'in sosyal medyada büyük yankı bulan'Şeker Pancarı Yasaklanıyor' haberini kastederek, “Düzenleme, konuyu bilmeyenler ya da doğruları görmek istemeyenler tarafından yerden yere vuruldu. Oysa glikoz pancar şekerinin ikamesi bir ürün değil. Dolayısıyla glikozda kotanın kalkmasının şeker pancarı üretimini vuracağı iddiası, daha temelden yanlış, maksatlı bir iddia, yıllardır devam eden dezenformasyonun bir parçası" tepkisinde bulundu.

ABD'de gerçekleşen Amerikan Türk-Konseyi (ATC) konferansına katılan Akyüz, burada beraberindeki basın mensuplarına çarpıcı (!) değerlendirmelerde bulundu. Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından hazırlanan ve kamuoyunda büyük tepki çeken 'Üretim Reformu Paketi' ile Şeker Kanunu'nda yapılmak istenen skandal değişiklikleri savunan Akyüz, şeker pancarı üretimine büyük darbe vuracak olan bu değişikliklere karşı çıkanları da 'maksatlı' (!) buldu.

Glikozun pancar şekerinin ikamesi bir ürün olmadığını, dolayısıyla glikozda kotanın kalkmasının şeker pancarı üretimini vurmayacağını iddia eden Akyüz, “Daha temelden yanlış, maksatlı bir iddia. Yıllardır devam eden dezenformasyonun bir parçası. NÜD olarak hedefimiz herkesin aynı gemide olduğunu anlatabilmek" dedi.

Peki, gerçekten öyle mi? Üretim Reformu Paketi ile Şeker Kanunu'nda yapılması düşünülen iki değişiklik pancar üretimine bir zarar vermeyecek mi? Tarımdan Haber olarak bu konuyu en ince ayrıntısına kadar işledik. İsteyen bu konudaki dosya haberimizi yeniden okuyabilir. 'Şeker Pancarı Nasıl Yasaklanacak?' dosya haberimiz için TIKLAYIN