Afşinli çiftçi Bekir Özdemir'in 'Elbistan Şeker Fabrikası pancarlarımı zamanında almadı, karın altında kaldı' tepkisiyle gündeme gelen fabrikalara pancar teslimiyle ilgili tartışma devam ediyor. Tarım ve Orman Bakanlığı, şeker fabrikalarına çiftçinin pancarını randevu sistemi ile teslim ettiğini belirtirken, pancar üreticisi ise özelleştirilen şeker fabrikalarında mağduriyet yaşandığına dikkat çekiyor.

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın fabrikalarda pancar alımında bir sorun olmadığı yönündeki açıklaması üzerine Afşinli pancar üreticisi tarlasında kalan 600 ton pancarla ilgili bir video çekerek, “1 Ocak'ta fabrikaya pancar verdim diyen çiftçi var mı? Ben duymadım" tepkisinde bulundu. Şeker fabrikaları özelleştirilmeden önce çiftçinin 22 Kasım'a kadar bütün pancarını fabrikaya teslim ettiğini belirten pancar üreticisi Battal Sınır, “Böyle randevu sistemi olmaz. Fabrikaya girdim mi 3 gün çıkamıyorum" dedi.

A Haber'in Elbistan Şeker Fabrikasının pancar alımında hiçbir sorun yaşanmadığına dair yaptığı haberleri de eleştiren çiftçi Battal Sınır, bu yıl büyük bir eziyet yaşadıklarını söyledi. Pancar üreticisi, yaşadığı eziyeti de bir video ile paylaştı.

TARIMDANHABER