Milli Gazete, bugün gazeteyle birlikte 'Milli Tarım İçin Milli Strateji; Şeker Fabrikaları Nasıl Yapılandırılmalı?' başlıklı bir ek verdi.
Çiftçinin Sesi Bereket ekinde şeker fabrikaları ile ilgili çarpıcı dosyalar yer aldı. Şeker fabrikalarının Türkiye için önemi başta olmak üzere ekte, şeker pancarı ile ilgili kapsamlı bilgilere yer verildi.
Ekte yer alan başlıklar şöyle:
Şeker Fabrikalarının Türkiye İçin Önemi
Türkiye Pancarda İklim Avantajlarını Kullanamıyor
Şeker Fabrikalarının Özelleştirme Stratejisini Ak Yatırım Belirleyecek
Şeker Kurumu Kime Hizmet Ediyor?
Milli Stratejinin Yol Haritası
Nişasta Bazlı Şekerlerle Çocuklarınızı Zehirlemeyin
Şeker Pancarı Şimdilik Kurtuldu
Sendika Kimi Rahatsız Ediyor?
Ben Bir Şeker Pancarıyım
BEREKET EKİNİN TAMAMI İÇİN TIKLAYIN....pdf
TARIMDANHABER
Güncelleme Tarihi: 08 Haziran 2019, 13:51
Kamudaki şeker fabrikalarındaki günlük pancar kesme kapasiteleri yeterince düşük seviyededir. Afyon, Ilgın, Ereğli, Çorum, Turhal hariç, 3600 ton/gün 1800 ton/gün fabrikalardan ibarettir ve bu fabrikaların 90 ı zarar etmektedir. Kooperatifler de zararına bu fabrikaları çalıştırma imkanı yok bile bile kimse ladeş olmak istemez o yüzden bu fabrikaların iki üç seçeneği var... 1)Kooperatifler hepsini alacak ve zarar edilenler kapatılacak büyük kapasiteli fabrikalara kota kaydırılacak...Çünkü Kooperatifin Elazığ, Uşak, Kars, Erzincan,Erciş gibi 1800 ton/gün lük fabrikaları çalıştıramaz çünkü zarar ediyor. 2) Yüksek kapasiteli fabrikaları Ereğli, Ilgın, Afyon fabrikaları kooperatiflere verilerek kalanları DEVLET işletecek piyasayı kontrol edecek